вівторок, 08 грудня 2020 22:42

Байден планує віртуальну інавгурацію

Байден планує віртуальну інавгурацію
На захід Байден може прибути на поїзді. Фото: Reuters

Інавгурація Джозефа Байдена в якості президента Сполучених Штатів Америки відбудеться у віртуальному форматі.

Такий формат обрали через пандемію коронавірусу. Про це розповів співголова комітету, який буде організовувати інавгурацію 20 січня 2021 року Джеймс Клайберн.

За його Клайберна, захід відбудеться в такому ж форматі, як і передвиборний з'їзд Демократичної партії в Мілуокі в штаті Вісконсін у серпні 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден поділився політичними планами щодо Росії

"Я думаю, президент складе присягу традиційним чином, але цього разу інавгурація на 75-80%, ймовірно, буде віртуальною", - зазначив Клайберн.

Зазначається, що розглядається також можливість того, що Байден прибуде до Вашингтона з Вілмінгтона на поїзді. Так новообраний глава Білого дому добирався на роботу, коли був сенатором від штату Делавер.

Новообраний президент США Джо Байден хоче запросити на свою інавгурацію 20 січня чинного главу Білого дому Дональда Трампа. За словами чиновника, таким чином він хоче продемонструвати кінець хаосу і дати вказівки на "мирну передачу влади, коли конкуруючі сторони тиснуть руки і рухаються вперед".

Зараз ви читаєте новину «Байден планує віртуальну інавгурацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі