четвер, 05 березня 2009 17:01

"Вирішальним стало вилучення Папи Ґуйє"

У заключному матчі 18-го туру футбольного чемпіонату України київське "Динамо" на виїзді обіграло харківський "Металіст" — 2:0. На 16-й хвилині рахунок відкрив Тарас Михалик, а на 68-й другий гол забив Артем Кравець.

"Динамо" зміцнило лідерство, відірвавшись від "Металіста" на дев"ять очок.

— "Динамо" — чемпіон, це вже зрозуміло, — каже "ГПУ" колишній тренер збірної України Анатолій Коньков, 59 років. — Не уявляю, що повинно статися, щоб кияни посунулися з першого місця (чемпіон України за новим форматом автоматично потрапить до групового турніру Ліги чемпіонів 2009/10. — "ГПУ").

У Харкові наставник "Динамо" Юрій Сьомін вирішив грати з двома форвардами — Мілевським і Кравцем. Натомість тренер "Металіста" Мирон Маркевич не зміг задіяти ані Девіча, ані Олійника. Тому на вістрі атаки діяв один Джексон Коельйо.

— Маркевич наситив півзахист, що йому залишалося робити? — міркує Коньков. — Але динамівські півоборонці переграли своїх візаві завдяки фланговій грі, розтягуючи захист "Металіста". Багато рухалися і Кравець із Мілевським. Єдина проблема — правий фланг "Динамо", де діяв лівша Несмачний і не надто швидкісний Єрьоменко, проте без Девіча у цій зоні "Металіст" не міг натиснути.

Вирішальним у поєдинку стало вилучення оборонця господарів Папи ґуйє.

— Фол останньої надії, тому арбітр (одесит Віталій Годулян. — "ГПУ") діяв правильно. Але був непослідовним — треба було й Березовчука вилучати за такий стрибок у ноги Мілевському. А от з епізодом, коли упав Едмар у карному киян, Годулян розібрався правильно. Арбітр помилявся, але "Динамо" виграло заслужено. Зрозуміло, що кияни будуть фаворитами і в матчах Кубка УЄФА.

"Іллічівець" (Маріуполь) — "Шахтар" (Донецьк) — 1:2

Зараз ви читаєте новину «"Вирішальним стало вилучення Папи Ґуйє"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі