четвер, 28 травня 2009 18:37

Сьомін таки обіграв Луческу

26 травня Юрій Сьомін, 62 роки, офіційно став головним тренером московського "Локомотива". Того ж дня він провів останній матч у ролі наставника київського "Динамо". І вперше обіграв донецький "Шахтар" тренера Мірчі Луческу в офіційному поєдинку — 1:0.

Матч у Києві не має турнірного значення, тому фанати "Шахтаря" тільки наполовину заповнюють відведені їм два сектори. На них вони розгортають плакат: "Динамо" — это, чтоб вы понимали, уже не уровень".

Прихильники приймаючої команди натомість вивішують жовто-блакитний стяг, на якому виведено "Чемпіони". За півгодини до матчу на динамівському стадіоні вітають "Шахтар" як 10-разового срібного призера чемпіонату України.

Хоч матч не мав значення у турнірній боротьбі, обидва наставники виставляють майже оптимальні склади. У "Динамо" відсутній дискваліфікований Бангура. "Шахтар" заявляє у стартовий склад голкіпера Худжамова замість П"ятова, захисника Чижова замість Кучера і, щоб дотриматися ліміту на легіонерів, на поле виходить український форвард Гладкий замість бразильця Луїса Адріано.

Іншому бразильцеві — Фернандіньйо — цього разу доводиться починати матч, тримаючи праву зону півзахисту через відсутність Ілсіньйо. А в центральній з"являються поляк Левандовський та чех Гюбшман.

Упродовж першого тайму вони стримують розвитком атак суперника. Звична робота, проте чіткості командного зв"язку з атакувальними футболістами "гірників" у Левандовського та Гюбшмана не простежується. Відтак бразильці грають більше самі по собі, а хорват Срна до атак у першом таймі не долучається. "Динамо", користуючись незіграністю пари оборонців Чигринський—Чижов, створює кілька голевих моментів, проте безрезультатних.

Якби не "Локомотив", я б нікуди не пішов

У другому таймі, коли Луческу випускає на поле ще двох українців — форвардів Фоміна та Селезньова, стає зрозумілою їхнє неповне розуміння гри. Тому пожвавлення бразильців і часті набіги Срни на половину поля "Динамо" залишаються незакінченими. Господарі атакують більше і переважно розраховують на стандарти.

У середині другого тайму уболівальники киян ушановують 30-річного форварда Максима Шацьких, який влітку шукатиме собі новий клуб після 10-річного перебування у "Динамо"

"Истребитель Мах-16. 328 вилетов, 142 сбитых" — на тлі винищувача і фото футболіста вказують на загальну кількість матчів Шацьких за "Динамо" і забиті ним голи.

У листопаді 2006 року саме Шацьких забив єдиний гол на цьому стадіоні проти "Шахтаря". А минулого вівторка це зробив Мілевський, скориставшись недбалістю Раца та Чигринського.

Після цього динамівські прихильники витягують ще один банер: "Кротов в землю!". Поєдинок закінчується перемогою "Динамо", Юрій Сьомін витирає хустинкою сльози, дякує і каже, що всіх любить.

— Якби мене покликав якийсь інший клуб, а не "Локомотив", де працював 20 років, залишився б, — зізнається Сьомін пізніше.

Його контракт із московським клубом набуває чинності 1 червня і розрахований до 31 грудня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Сьомін таки обіграв Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі