четвер, 06 серпня 2009 17:45

"Шахтар" вилетів із Ліги чемпіонів

Автор: фото надане ФК ”Шахтар”
  У боротьбі за м’яч форвард ”Шахтаря” Джуліус Агахова (праворуч) і захисник ”Тімішоари” Даре Нібомбе
У боротьбі за м’яч форвард ”Шахтаря” Джуліус Агахова (праворуч) і захисник ”Тімішоари” Даре Нібомбе

Донецький "Шахтар" вибув із Ліги чемпіонів. Минулої середи  володарі Кубка УЄФА зіграли внічию з віце-чемпіоном Румунії "Тімішоарою" — 0:0.

Матч відбувся на полі суперника гірників. За тиждень до того в Донецьку команди також не виявили переможця — 2:2. "Тімішоара" пройшла до четвертого кваліфікаційного раунду завдяки більшій кількості виїзних голів. "Шахтар" продовжить євросезон у 4-му кваліфікаційному раунді Ліги Європи. 7 серпня почнеться жеребкування цієї змагальної стадії. А в Лізі чемпіонів Україну представлятиме київське "Динамо", яке почне змагання з групового турніру.

Причини вильоту "Шахтаря" з найсильнішого клубного євротурніру аналізує колишній форвард команди Віктор Грачов, 53 роки:

— По-перше, фактор недооцінки суперника. Він зіграв свою роль у Донецьку і призвів до нічиєї. Але кількість створених вдома голевих моментів заспокоїла гірників, і глибоко вивчити "Тімішоару" вони так і не змогли. Подумали, що моменти будуть самі по собі виникати й у Румунії. А їх, принаймні після власної комбінаційної гри, в донеччан не було — тільки зі стандартів. Швидше, "Тімішоара" мала забивати. По-друге, гірникам бракувало руху — припускаю, що вихід на пік форми Луческу планував пізніше, на вересень-жовтень під груповий турнір.

Гірники мали забивати, але на матч вийшли з одним форвардом.

— Цілком слушно, — каже експерт. — Форсувати події можна було й не одразу. А якщо й одразу, то трьох атакувальних бразильських півзахисників — Фернандіньйо, Жадсона, Ілсіньйо — для цього вистачало теоретично. Але вони не в формі. Агахова ж, який замінив Адріано, у гру не потрапив.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" вилетів із Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі