пʼятниця, 09 квітня 2010 04:26

Мессі перший забив чотири голи у плей-офф Ліги чемпіонів

Автор: фото: REUTERS/Albert Gea
  Четвертий гол у ворота лондонського ”Арсенала” Ліонель Мессі забив між ногами голкіпера Мануеля Алмунії
Четвертий гол у ворота лондонського ”Арсенала” Ліонель Мессі забив між ногами голкіпера Мануеля Алмунії

Упродовж трьох останніх сезонів Англія мала по три команди у півфіналі Ліги чемпіонів. 2010 року на цій змагальній стадії не буде жодного представника тамтешньої прем"єр-ліги.


1/4 фіналу. Повторні матчі

6 квітня (вівторок)

ЦСКА (Москва, Росія) — "Інтер" (Мілан, Італія) — 0:1 (перший матч — 0:1)

Гол: Снейдер (6)

Чемпіон Італії, як і проти "Челсі" в Лондоні в 1/8 фіналу, не відступив від звичної атакувальної тактики на матч. Тільки англійцям на виїзді "Інтер" забив наприкінці поєдинку в комбінаційному стилі, а москвичам — зі штрафного. Італійці не відчули великих проблем на синтетичному стадіоні Лужників. Команді вдалося зберегти сили, що важливо у надщільному квітневому графіку, та уникнути дискваліфікацій гравців на перший поєдинок із "Барселоною".

ЦСКА грав без Красича та Алдоніна — перебір карток. На місці опорника діяв японець Хонда, а розігруючим був Дзагоєв. У обох гра не пішла. Активний Одіа, вийшовши на заміну, догрався до вилучення. Ще одна проблема армійців — відсутність швидкого форварда. Без нього подолати атлетичний дует центральних захисників "Інтера", Лусіо-Самуель, нереально.


"Барселона" (Іспанія) — "Арсенал" (Лондон, Англія) — 4:1 (2:2)

Голи: Мессі (21, 37, 42, 88) — Бендтнер (18)

Ліонель Мессі став шостим гравцем, якому вдалося забити чотири голи в одному матчі Ліги чемпіонів. І першим — хто зробив це у плей-офф турніру. Значущість внеску аргентинця в перемогу команди посилюється, якщо зважити на те, що найкращий футболіст світу діяв не на комфортніший для себе позиції справа, а в центрі поля. Цей хід і активна гра Бояна Кркича компенсували відсутність травмованого Ібрагімовича.


7 квітня (середа)

"Манчестер Юнайтед" (Англія) — "Баварія" (Мюнхен, Німеччина) — 3:2 (1:2)

Голи: Гібсон (3), Нані (7, 42) — Олич (43), Роббен (74)

Мюнхенці мають чи не найкращу пару флангів у світі — Рібері та Роббена. Але до перерви крайні "МЮ" — Валенсія й Нані — просто розірвали опонентів. У першому таймі Рібері досить удало протистояв захисник Рафаель, але після перерви він не зміг стримати метеорного француза і був вилучений із поля.

Цей факт, а також неоптимальна готовність Руні, який зумів-таки вийти на поле у стартовому складі, але виявився неготовим грати весь матч, визначили у підсумку успіх гостей. Як і в Мюнхені, "Баварія" поступово додавала в ході поєдинку, тож результат протистояння видається логічним.


"Бордо" (Франція) — "Ліон" (Франція) — 1:0 (1:3)

Гол: Шамах (45)

"Ліон" тричі поспіль, з 2004-го по 2006 рік, грав у чвертьфіналі. До півфіналу найуспішніша французька команда десятиліття пробилася вперше.

Зараз ви читаєте новину «Мессі перший забив чотири голи у плей-офф Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі