понеділок, 06 березня 2006 17:44

Лідерам допомагають судді

П"ятого березня розпочалася весняна частина футбольного чемпіонату України серед команд вищої ліги. Київські динамівці збільшили свою перевагу над донецьким "Шахтарем" до п"яти очок.

Хоча перед матчами двадцятого туру у таке повірити було важко. "Динамо" грало у Маріуполі проти місцевого "Іллічівця", який посідав третю сходинку в турнірній таблиці, а "Шахтар" приймав одного з аутсайдерів турніру — сімферопольську "Таврію". І несподівано зіграв унічию — 1:1. Причому за 12 хвилин до фінального свистка господарі поступалися. Гірники могли зазнати другої поразки у нинішньому чемпіонаті. Але чернівецький арбітр Юрій Мосейчук угледів гру рукою кримчанина Снітка і призначив пенальті у ворота "Таврії".

Динамівцям теж посприяв арбітр — Віталій Годулян з Одеси. За рахунку 2:1 суддя відмінив гол маріупольця Левиги, зафіксувавши офсайд. А потім вилучив з поля футболіста "Іллічівця" Мазуренка. Після матчу почесний президент "Іллічівця" народний депутат України Володимир Бойко пригрозив зняти команду зі змагань.

— Хоча б таким чином спробуємо звернути увагу на суддівське свавілля, — заявив Бойко.

Президент "Іллічівця" народний депутат України Володимир Бойко пригрозив зняти команду зі змагань

Поразка від лідера залишила "Іллічівець" на третій позиції. Бо програв один з його головних конкурентів донецький "Металург". Оновлена команда Олександра Севидова поступилася у Харкові місцевому "Металісту", який — навпаки — зберіг у міжсезоння своїх лідерів.

Ще одним претендентом на бронзові нагороди чемпіонату та виступ у Кубку УЄФА є одеський "Чорноморець". Одесити у Полтаві постійно контролювали хід поєдинку і заслужено завоювали три очки.

Поєдинок в Ужгороді між "Закарпаттям" та "Волинню" викликав інтерес через тренерську дуель. Наставник "Закарпаття" Петро Кушлик працював у "Волині" помічником Віталія Кварцяного. Щоб залишитися у вищій лізі на наступний сезон, ужгородцям треба перемагати чи не в кожному матчі. Але Кварцяний колезі на поступки не пішов. Навіть був близьким до перемоги. Тільки у доданий арбітром час господарі зуміли зрівняти рахунок з одинадцятиметрового.

Разом із "Закарпаттям" на виліт стоїть київський "Арсенал". Прихильники цієї команди вже й не згадають, коли "каноніри" демонстрували осмислену гру. Не став винятком і їхній домашній поєдинок проти "Харкова". Боротьби на столичному НСК "Олімпійський" було набагато більше, ніж футболу.

У Алчевську повинні були грати "Сталь" та "Дніпро". Але господарі не встигли оговтатися від зимових негараздів і підготувати поле. Матч перенесено на 26 квітня.





Результати 20 туру

"Іллічівець" (Маріуполь) — "Динамо" (Київ) — 1:2

"Шахтар" (Донецьк) — "Таврія" (Сімферополь) — 1:1

"Металіст" (Харків) — "Металург" (Донецьк) — 2:0

"Ворскла" (Полтава) — "Чорноморець" (Одеса) — 1:2

"Закарпаття" (Ужгород) — "Волинь" (Луцьк) — 1:1

"Арсенал" (Київ) — ФК "Харків" (Харків) — 0:0

"Металург" (Запоріжжя) — "Кривбас" (Кривий Ріг) — 2:1


Футбол. Вища ліга. Турнірна таблиця

    команда  ігри  очки
    1."Динамо" (Київ)  20  54
    2."Шахтар" (Донецьк)  20  49
    3."Іллічівець" (Маріуполь)  20  32
    4."Чорноморець" (Одеса)  20  31
    5."Металург" (Донецьк)  20  31
    6."Металіст" (Харків)  20  30
    7."Волинь" (Луцьк)  20  27
    8.ФК "Харків" (Харків)  20  26
    9."Дніпро" (Дніпропетровськ)  19  23
  10. "Ворскла" (Полтава)  20  23
  11. "Металург" (Запоріжжя)  20  22
  12. "Сталь" (Алчевськ)  19  22
  13. "Кривбас" (Кривий Ріг)  20  20
  14. "Таврія" (Сімферополь)  20  19
  15."Арсенал" (Київ)  20  18
  16."Закарпаття" (Ужгород)  20  12
Зараз ви читаєте новину «Лідерам допомагають судді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі