понеділок, 13 березня 2006 19:26

"Іщенко хотів, щоб "Шахтар" виграв"

Автор: фото: Олександр ЛЕПЕТУХА
  Мирон Маркевич не задоволений суддівством у Донецьку
Мирон Маркевич не задоволений суддівством у Донецьку

Харківський арбітр Ігор Бицкало після матчу 20 туру "Іллічівець" — "Динамо" був відсторонений від обслуговування матчів Вищої ліги до кінця сезону. Бицкало, виконуючи обов"язки асистента арбітра, помилково зафіксував офсайд у маріупольця Левіги. Його рішення вплинуло на підсумок поєдинку і дозволило динамівцям перемогти. Після цього головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу заявив, що український чемпіонат проводити не потрібно, адже переможець у турнірі відомий заздалегідь — київське "Динамо".

Зараз цей вислів румунського тренера можна поставити під сумнів. "Динамо" приймало полтавську "Ворсклу". І несподівано втратило два очки, зігравши внічию 0:0. Це перша "мирова", зафіксована в історії протистояння команд. Донецький арбітр Жуков не "купився" на падіння киян у штрафному майданчику суперника. А наставник "Ворскли" Віктор Носов, який чверть століття тому працював з "Шахтарем", добре побудував оборонні дії полтавців. Після матчу Носов назвав нічию з "динамівцями" перемогою "Ворскли".

"Шахтар" скористався своїм шансом скоротити відставання від "Динамо" до трьох очок. Гірники у рідних стінах виграли в "Металіста". Після матчу претензії столичному арбітру Ігореві Іщенку адресував наставник гостей Мирон Маркевич, 55 років.

— Іщенко або не вміє впевнено судити, або... хотів, щоб так було, — сказав Маркевич "ГПУ". — Він помилково призначив пенальті у наші ворота, хоча футболіст суперника Матузалем упав за власної ініціативи. Також рефері не дав одинадцятиметрового, коли збили мого нападника Мрдаковіча. Іщенко судив так, що навіть не помітив, як Фернандіньйо вдарив Кучера. Добре, що боковий йому підказав. Суддя просто зіпсував хорошу гру, випустив її важелі зі своїх рук.

Не поставив пенальті у ворота господарів за гру рукою Симоненка

— Чи подаватимете протест?

— Ну, дискваліфікують Іщенка на місяць. Очок нам від цього ж не додасться, — відповів Маркевич.

Інший київський арбітр Олег Орєхов судив матч у Одесі між "Чорноморцем" та донецьким "Металургом" і не поставив пенальті у ворота господарів за гру рукою Симоненка. За що отримав незадовільну оцінку від делегата ФФУ на матчі Костянтина Віхрова. "Чорноморець" переміг 1:0 і одноосібно посів третє місце у турнірній таблиці.

Новий наставник "Дніпра" Олег Протасов, 41 рік, почав офіційний рік з перемоги. І відрахував з команди півзахисника Олександра Рикуна, 27 років. Після того як 9 березня "Дніпро" повернувся з навчально-тренувального збору у Туреччині, Рикун не з"явився на жодне тренування.





Результати 21-го туру

"Волинь" (Луцьк) — "Іллічівець" (Маріуполь) — 0:0

"Динамо" (Київ) — "Ворскла" (Полтава) — 0:0

"Шахтар" (Донецьк) — "Металіст" (Харків) — 2:0

"Чорноморець" (Одеса) — "Металург" (Донецьк) — 1:0

"Дніпро" (Дніпропетровськ) — "Закарпаття" (Ужгород) — 4:0

ФК "Харків" (Харків) — "Сталь" (Алчевськ) — 0:1

"Таврія" (Сімферополь) — "Металург" (Запоріжжя) — 1:0

"Кривбас" (Кривий Ріг) — "Арсенал" (Київ) — 1:2



Футбол. Вища ліга. Турнірна таблиця


    команда  ігри  очки
    1. "Динамо" (Київ)  21  55
    2. "Шахтар" (Донецьк)  21  52
    3. "Чорноморець" (Одеса)  21  34
    4. "Іллічівець" (Маріуполь)  21  33
    5. "Металург" (Донецьк)  21  31
    6. "Металіст" (Харків)
 21  30
    7. "Волинь" (Луцьк)  21  28
    8. "Дніпро" (Дніпропетровськ)  20  26
    9. ФК "Харків" (Харків)  21  26
 10. "Сталь" (Алчевськ)  20  25
 11. "Ворскла" (Полтава)  21  24
 12. "Таврія" (Сімферополь)  21  22
 13. "Металург" (Запоріжжя)  21  22
 14. "Арсенал" (Київ)  21  21
 15. "Кривбас" (Кривий Ріг)  21  20
 16. "Закарпаття" (Ужгород)  21  12

Зараз ви читаєте новину «"Іщенко хотів, щоб "Шахтар" виграв"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі