середа, 18 січня 2012 06:15

"Донбас" програв три шайби

Хокейний чемпіон України донецький "Донбас" не зміг виграти Континентальний кубок. Це єдині офіційні змагання, що їх проводить міжнародна федерація, аналог Ліги Європи з футболу.

Фінальний етап турніру приймав французький Руан. "Донбас",  лідер Західної конференції вищої ліги Росії, був фаворитом змагань.

Перший матч український чемпіон провів проти білоруської "Юності", минулорічного переможця. Шайб російських легіонерів Журуна та Бєлухіна у другому періоді вистачило, аби перемогти — 2:1.

У наступному матчі на турнірі проти італійського чемпіона "Асіаго" розігралися українці. Двома шайбами відзначились Олег Шафаренко та Сергій Варламов. Загальний рахунок — 6:2 на користь "Донбаса". В паралельному матчі "Юність" перемогла "Руан" (4:2). Тож для того, аби здобути трофей, донеччанам достатньо було не програти французам із різницею у три шайби. За іншого рахунку на користь "Руана" переможцем турніру стала б мінська "Юність".

Білоруси того дня виконали завдання-мінімум — обіграли "Асіаго". До 58-ї хв. гри "Руан" — "Донбас" тримався рахунок, який улаштовував "Юність". Французи вели 4:2, однак "Донбас" пропустив іще раз, і новим володарем Континентального кубка стали руанці. Усе відбувалося на очах віце-прем'єра України Бориса Колеснікова — власник "Донбаса" прилетів до Руана на останній поєдинок.

Завдання виграти Континентальний кубок було пріоритетним для "Донбаса", а команда фінішувала тільки третьою.

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" програв три шайби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі