вівторок, 12 березня 2019 07:25

Динамівці не встигали за футболістами "Челсі"

Київське "Динамо" практично не має шансів зіграти у чвертьфіналі Ліги Європи 2018/19 із футболу. 7 березня команда тренера 45-річного Олександра Хацкевича поступилася на виїзді англійському "Челсі" — 0:3. Повторний матч відбудеться у Києві 14 березня. Киянам треба забити чотири м'ячі й не пропустити жодного.

Хацкевич у Лондоні не здивував складом. Він ­повторив той, що грав проти "Десни" в чемпіонаті за кілька днів до матчу в столиці Англії. Тільки місце травмованого Франа Соля зайняв Назарій Русин. Вийшло, що динамівців зіграли із 10 українцями в складі й одним легіонером — поляком Томашем Кендзьорою. Центральний півзахисник Віталій Буяльський знову грав на фланзі на позиції дискваліфікованого Беньяміна Вербича.

Натомість тренер "Челсі" Мауріціо Саррі залишив на лаві запасних лідера команди Едена Азара та провідного нападаючого Гонсало Ігуаїна.

Динамівці вирішили зіграти від оборони. Атаки спробували будувати через контратаки та розіграш стандартних ситуацій. Господарі поля обрали тактику рваного темпу — в певні відрізки збільшували швидкості, але брали перепочинок. Трьом атакувальним гравцям "Челсі" — вже за тридцять. Тому високий темп вони нездатні витримати протягом усієї гри. Відчувши на початку другого тайму, що гравці втомилися, Саррі одразу провів заміни, випустивши свіжих футболістів.

Не зовсім вдало зіграв півзахист "Динамо". Гравці "Челсі" мали багато свободи в середині поля. Могли довільно розігрувати м'яч без будь-якого спротиву. Жовті картки в першому таймі для Шепелєва та Буяльського тільки підтвердили, що гравці середини поля динамівців просто не встигли за суперником.

"Челсі" використав свою перевагу на флангах. Вілліан і Педро раз за разом створювали проб­леми Кендзьорі та Миколенку. Флангові захисники "Динамо" часто опинялися без допомоги Буяльського та Циганкова.Саме із флангів прийшли всі три голи у ворота Бойка.

Після травми Соля та дискваліфікації Вербича особливі сподівання були на Циганкова. Але 21-річний лідер киян провів не найкращий матч. Цього року він поки що не може знайти свою топову гру.

В останні 10 хв. гри "Челсі" віддав ініціативу гравцями "Динамо". Кияни могли скористатися із цього, але свої моменти так і не реалізували. Посилили гру із лавки запасних Гармаш і Сідклей. Можливо, цих гравців варто було випустити раніше. Третю заміну так і не використали. Наприкінці гри динамівці пропустили ще одну результативну атаку суперника.

У неділю "Динамо" перемогло вдома "Арсенал" — 5:0.

На місці центрального нападаючого зіграв півзахисник Денис Гармаш. Забив двічі. Не виключено, що саме він почне на цій позиції повторний матч проти "Челсі". Участь Вербича залишається під питанням — цього разу через ангіну. Тренер "Челсі", очевидно, випустить напіврезервний склад із кількома лідерами на лаві запасних, розраховуючи на них, якщо справи для гостей підуть невдало. Для цього динамівцям варто зіграти максимально агресивно, атакувати суперника під час прийому м'яча, активно використовувати фланги. Із переможцем протистояння все зрозуміло. "Динамо" важливо створити локальні проблеми супернику в домашньому матчі.

Футбол. Чемпіонат України 2018/19. Прем'єр-ліга

Результати матчів двадцять першого туру

"Шахтар", Донецьк — "Карпати", Львів — 5:0

"Динамо", Київ — "Карпати", Львів — 4:0

"Олександрія", Кіровоградщина — "Олімпік", Донецьк — 1:1

"Ворскла", Полтава — "Десна", Чернігів — 0:0

"Маріуполь", Донеччина — "Чорноморець", Одеса — 0:0

"Львів" — "Зоря", Луганськ — 0:0

Двадцять другий тур

16 березня, субота

14.00 "Чорноморець" — "Олексадрія" ТБ: "Футбол 2"

17.00 "Зоря" — "Шахтар" ТБ: "2+2"

17 березня, неділя

17.00 "Десна" — "Львів" ТБ: "Футбол 1"

17.00 "Карпати" — "Маріуполь" ТБ: "ЗІК"

19.30 "Олімпік" — "Динамо" ТБ: "Футбол 1"

18 березня, понеділок

17.00 "Арсенал" — "Ворскла" ТБ: "Футбол 1"

Ліга Європи 2018/19. 1/8 фіналу. Перший матч

7 березня, четвер

"Челсі", Лондон, Англія — "Динамо", Київ, Україна — 3:0

Повторний матч — 14 березня, четвер

"Динамо" — "Челсі"

19.55, час — київський. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський", розрахований на 70 050 глядачів. Прогноз погоди: +1°С

ТБ: "Футбол 1"

Текстова трансляція: gazeta.ua

Ліга чемпіонів 2018/19. 1/8 фіналу. Повторні матчі

12 березня, вівторок

"Ювентус", Турин, Італія — "Атлетико", Мадрид, Іспанія

ТБ: "Футбол 1"

Перший матч — 0:2

"Манчестер Сіті", Англія — "Шальке", Гельзенкірхен, Німеччина

ТБ: "Футбол 2"

Перший матч — 3:2

13 березня, середа

"Баварія", Мюнхен, Німеччина — "Ліверпуль", Англія

ТБ: "Футбол 2"

Перший матч — 0:0

"Барселона", Іспанія — "Ліон", Франція

ТБ: "Футбол 1"

Перший матч — 0:0

Примітка: всі матчі починатимуться о 22.00 за київським часом.

Зараз ви читаєте новину «Динамівці не встигали за футболістами "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі