четвер, 27 грудня 2012 05:45

Чісора гідно протистояв Віталієві Кличку

Основні бої в боксі цього року вже проведені. "ГПУ" виокремлює п'ять найкращих поєдинків 2012-го за участю українських боксерів.

1. Віталій Кличко — Дерек Чісора. 18 лютого. Мюнхен, Німеччина. Бій за титул WBC у надважкій вазі. Перемога Кличка за очками.

Пряма трансляція зібрала рекордні показники телеперегляду боксерських поєдинків в Україні за останні дев'ять років. Суперництво Кличка і Чісори запам'яталося скандальними епізодами поза їхнім боєм у рингу. На зважуванні британець зірвався і дав ляпаса українцеві. Перед боєм він плюнув водою в обличчя Володимира Кличка. А на післяматчевій прес-конференції побився зі своїм скандальним земляком Девідом Хеєм. На думку московського тренера з боксу Ігоря Смольянова, Чісора — єдиний, хто не виглядав блідо на тлі Віталія після бою з Ленноксом Льюїсом.

2. Сергій Федченко — Хуан Мануель Маркес. 14 квітня. Мехіко, Мексика. Бій за титул "тимчасового" чемпіона світу за версією WBO в першій напівсередній вазі. Федченко програв за очками.

Харків'янин провів дебютний бій за океаном і одразу проти легенди світового боксу. Мало хто вірив, що Федченко вистоїть усю заплановану дистанцію. А українець не тільки дожив до фінального гонгу, а й зміг проявити характер і дати гідний бій одному з кращих боксерів світу незалежно від вагової категорії.

3. В'ячеслав Сенченко — Пол Маліньяджі. 29 квітня. Донецьк, Україна. Бій за титул чемпіона світу за версією WBA в напівсередній вазі. Поразка Сенченка технічним нокаутом у дев'ятому раунді.

Донеччанин втратив чемпіонський пояс після трьох успішних захистів. Він відчутно поступався суперникові у швидкості. Із середини бою в Сенченка почало закриватися ліве око. Після чергової серії пропущених ударів рефері зупинив бій і зафіксував перемогу Маліньяджі. Відтак діючими чемпіонами світу серед українців залишилися тільки брати Клички.

4. Володимир Кличко — Маріуш Вах. 10 листопада. Гамбург, Німеччина. Бій за титули чемпіона світу за версіями WBA, IBF і WBO в надважкій вазі. Перемога Кличка за очками.

Українець уперше в кар'єрі зустрівся із габаритнішим за себе суперником. Секундантом був боксер і спаринг-партнер Джонатон Бенкс. Він замінив Емануеля Стюарда, який помер незадовго до бою. Кличко мав велику перевагу над суперником практично в кожному раунді. Лише в п'ятому — поляк правим прямим дещо похитнув чемпіона, але добити не зміг.  Російський боксер Євген Орлов вважає бій Кличко — Вах одним із найцікавіших за останній час у надважкій вазі.

5. В'ячеслав Сенченко — Ріккі Хаттон. 24 листопада. Манчестер, Англія. Перемога Сенченка нокаутом в дев'ятому раунді.

Українець зіпсував повернення в ринг після 3,5-річної перерви одному із найпопулярніших британських боксерів. Хаттон переважав Сенченка на початку бою, але з шостого раунду на його діях почала позначатися втома. Українець був більш точний та акцентований, технічно перегравав суперника. За 10 с до закінчення дев'ятого раунду він відправив господаря рингу у важкий нокаут своїм лівим боковим по печінці. Після бою Хаттон оголосив про завершення кар'єри.

Кличко протягом двох місяців має зустрітися з Повєткіним

Всесвітня боксерська асоціація у своїй резолюції зобов'язала суперчемпіона WBA, українця Володимира Кличка, до 26 лютого 2013 року провести захист титулу в поєдинку з "регулярним" чемпіоном WBA, росіянином Олександром Повєткіним. Якщо до 17 січня сторони боксерів не домовляться про місце та умови поєдинку, то WBA проведе промоутерські торги.

 

Зараз ви читаєте новину «Чісора гідно протистояв Віталієві Кличку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі