вівторок, 18 травня 2010 10:00

Чигринський став чемпіоном Іспанії

Українець Дмитро Чигринський, 23 роки, став чемпіоном Іспанії у складі "Барселони". Минулої неділі підопічні Хосепа Гвардіоли перемогли вдома "Вальядолід" — 4:0 і оформили чемпіонський титул. "Реал" зіграв унічию (1:1) в Малазі і посів друге місце. "Барса" відтепер 20 разів вигравала внутрішню першість. "Реал" це робив 31 раз.

У матчі проти "Вальядоліду" Чигринський не грав. Героєм зустрічі став аргентинець Мессі. Він забив два м"ячі, а взагалі у сезоні відзначився 34 рази. Мессі повторив досягнення бразильця Рональдо у сезоні 1996/97. Щоправда, "Феномен" тоді провів на два матчі більше, ніж найкращий футболіст світу-2009.


Німеччина

Анатолій Тимощук зіграв за "Баварію" останні 15 хв. у фінальному матчі Кубка Німеччини проти "Вердера". Мюнхенці перемогли — 4:0. Тож Тимощук до титулу чемпіона країни додав звання володаря національного Кубка.


Італія

П"ятий раз поспіль чемпіоном країни став міланський "Інтер". Фіналіст Ліги чемпіонів переміг у Сієні — 1:0. Капітан Хав"єр Дзанетті сольним проходом виправдав своє прізвисько Трактор і віддав передачу на Дієґо Міліто, який і забив єдиний гол. До цього, на 48-й хв. за рахунку 0:0 арбітр Емідіо Морґанті не призначив пенальті у ворота гостей за гру рукою Тіаґо Мотти у своєму штрафному майданчику. Але загалом перемога "Інтера" у матчі та турнірі — закономірна.


Англія

"Челсі" також зробив "дубль". Підопічні Карло Анчелотті обіграли "Портсмут" у фіналі Кубка Англії. Але найгучнішою подією став скандал, головною дійовою особою якого був лорд Трізман. Він очолює заявковий комітет Англії на право проведення Кубка світу-2018.

У записаній на диктофон розмові зі своєю секретаркою Трізман висловив припущення, що Росія, яка також бореться за Мундіаль-2018, грошима допоможе Іспанії підкупити суддів на Кубку світу-2010. Натомість іспаномовні країни віддячать своїми голосами за Росію.

Англійці змушені були вибачитися за слова Трізмана, а сам він залишив свою посаду.

Зараз ви читаєте новину «Чигринський став чемпіоном Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі