вівторок, 03 січня 2006 16:17

Боналі у Києві

Автор: фото: УНІАН
  32-річна француженка Сурія Боналі на льоду київського Палацу спорту
32-річна француженка Сурія Боналі на льоду київського Палацу спорту

Олімпійський чемпіон 1992 року Віктор Петренко організував льодове шоу "Ми – чемпіони". Протягом двох днів воно проходило у столичному Палаці спорту.

Серед гостей Петренка вирізнялася 32-річна француженка Сурія Боналі. Вона вперше стала на ковзани у 18 місяців. Згодом тривалий час захоплювалася спортивною гімнастикою. Саме тому пластика та складність стрибків Боналі завжди вражала глядачів.

Вона ніколи не була чемпіонкою світу та Олімпійських ігор, зате п"ять разів тріумфувала на першостях Європи. Сурія — перша жінка, якій вдалося виконати стрибок у чотири оберти

Сурія — перша жінка, якій вдалося виконати стрибок у чотири оберти.

— Я отримую задоволення від елементів підвищеної складності, — каже Боналі. — Вони заряджають мене додатковою енергією. Крім того, подобається виступати, коли на тебе не тиснуть судді: не потрібно напружуватися задля 6,0 (найвища оцінка у фігурному катанні. — "ГПУ"). Судді досить консервативні, вони не сприймають оригінальних ходів спортсменок. Саме тому я і не виграла Олімпіаду. Та це мене не обходить. Знаю, що катаюся дуже добре, навіть краще, ніж молоді дівчата. Взагалі рівень нашого виду спорту мене зараз розчаровує. Усі падають, усі. Чотири оберти майже ніхто  не намагається стрибати.

Боналі живе в американському Лас-Вегасі, але її рідко можна там побачити. Вона постійно бере участь у льодових шоу по всьому світу.

Зараз ви читаєте новину «Боналі у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі