вівторок, 17 квітня 2012 17:24

У Токіо добудували найвищу телевежу у світі
5

Фото: Фото: EPA/ИТАР-ТАСС

У Токіо готуються ввести в експлуатацію найвищу в світі телевежу. Крім телевізійного обладнання, всередині споруди буде розміщено дві обсерваторіі і оглядовий майданчик. Відкриття "Небесного дерева" (так назвали вежу) відбудеться 22 травня 2012 року.

Висота вежі досягла 610 метрів, чим побила рекорд вежі CN в Торонто (553 метрів), яка тримала досі світове лідерство по висоті серед технічних споруд.

Автори проекту - Тадао Андо і скульптор Кіічі Сумікава. Фундамент вежі - трикутний, але в міру зростання висоти споруда стає круглою в перетині.

Замовники будівництва - шість найбільших телерадіомовних компаній Японії, які сподіваються, що нова Токійська телевежа зможе забезпечити різке зростання технічних можливостей як для медіакомпаній, так і для глядачів. Стара телевежа 1958 будівлі, заввишки в 333 метрів вже майже загубилася серед численних хмарочосів Токіо.

Зараз ви читаєте новину «У Токіо добудували найвищу телевежу у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі