понеділок, 29 серпня 2011 12:31

Фахівці NASA займуться видавничим бізнесом

Фахівці NASA займуться видавничим бізнесом

Американське космічне агентство буде працювати з видавцем фантастичної літератури і стежити за тим, щоб автори не писали антинаукові нісенітниці й не забували всіляко підкреслювати значимість NASA. Про це повідомляє The Register.

Як відомо, нещодавно відбувся останній політ шаттла "Атлантіс", який поставив фінальну крапку у всій програмі шатлів. Відтепер американці будуть потрапляти на МКС тільки за допомогою російських космічних апаратів. Слід вважати, що після закінчення епохи шатлів у цілого ряду фахівців звільнилася маса часу - інакше як пояснити той факт, що NASA планує зайняти своїх експертів у спільній програмі з видавцем науково-фантастичної літератури Tor/Forge Books.

У рамках цього партнерства планується випустити серію книг, кожна з яких будуть ретельно перевірятись фахівцями NASA. Вчені й інженери будуть тісно співпрацювати з письменниками й стежити за тим, щоб фантастика не виходила за рамки наукових уявлень.

Передбачається також, що в цих книгах буде приділятись увага вихваляння NASA - точніше, його "значної ролі" в нашому повсякденному житті. Редакція The Register змогла пригадати як мінімум один винахід космічного агентства, який відіграє значну роль у повсякденному житті: пінополіуретанові подушки з пам'яттю, спочатку призначені для авіаційних крісел.

"Головним чином, ця угода принесе користь аудиторії, оскільки ми знаходимося в пошуках інноваційних способів донести до аудиторії інформацію про наші минулі й поточні досягнення, не забуваючи їх у майбутньому", - пояснює Нона Чікс, керівник інноваційними партнерськими програмами Центру космічних польотів Годдарда.

Чи допоможе це сучасній аудиторії читати більше наукової фантастики, яка зараз і так мало читає будь-якої літератури, покаже час. З іншого боку, відомо, що в минулому штат NASA поповнювався, в тому числі, й завдяки науковій фантастиці: серед нинішніх співробітників космічного агентства чимало тих, хто в дитинстві читав фантастичну літературу в непомірних кількостях.

Зараз ви читаєте новину «Фахівці NASA займуться видавничим бізнесом ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі