пʼятниця, 19 серпня 2011 14:51

Собаки полюбляють "мильні опери" та байдужі до телевікторин

Собаки полюбляють "мильні опери" та байдужі до телевікторин

Британські соціологи, опитавши 1800 власників собак по всій країні, виявили, що домашні вихованці в середньому по 50 хвилин на день проводять перед телевізором.

Експерти вважають, що в зв'язку з переходом країни на цифрове ТБ цей показник буде рости, оскільки тваринам легше сприймати "більш чисту" в порівнянні з аналоговим мовленням картинку, повідомляє InoPressa.ru з посиланням на газету The Daily Mail.

Справа в тому, що для людини, послідовність картинок в телевізорі, змінюваних 50-60 разів на секунду, виглядає як рухоме зображення. Для собаки частота розгортання зображення повинна бути вищою - близько 80 кадрів. Тому для тварини зображення в звичайному телевізорі - це лише послідовність швидко мінливих картинок, а тому зовсім нецікаве.

Телевізори нового покоління мають частоту розгортання зображення 100 герц, отже, хоча б теоретично, собаки вже можуть дивитись фільми нарівні з нами.

Найбільше блакитний екран сподобався лабрадорам, стверджують британські вчені. Собаки цієї породи присвячують ТБ до двох годин на день. Наступними в рейтингу значаться спанієлі, бордер коллі, джек-рассел тер'єри і стаффордширські бультер'єри. Домашні тварини більше полюбляють "мильні опери", ніж футбол - їх фаворитом став серіал EastEnders, в якому описане життя мешканців одного з районів Східного Лондона.

А от "галасливі телевікторини" собаки найбільше не люблять переглядати. Є в собак і свої улюблені телеведучі: найперше місце серед них займає Філіп Шофілд, його наздоганяють Джеремі Кларксон і Саймон Кауелл.

Опитування проводилося OnePoll на замовлення Digital UK. Експерти благодійної організації Dogs Trust, тим не менш, не рекомендують на весь день залишати собак під замком наодинці з телевізором: вони "соціальні створіння і потребують спілкування з людиною".

Зараз ви читаєте новину «Собаки полюбляють "мильні опери" та байдужі до телевікторин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі