пʼятниця, 08 лютого 2013 12:37

На узбережжі Південної Африки вперше в історії тюлені почали полювати на акул

Рідкісні фотографії показують незвичайний інцидент харчового ланцюга, в якому голодний морський котик пожирає синю акулу, перетворюючись на найсильнішого морського хижака. Цей випадок був сфотографований біля берегів мису групою дайверів. Кріс і Монік Фаллоус, які працюють в дайвінг-компанії, стали свідками незвичайного інциденту, пише turist.UA.com.

Біля узбережжя Південної Африки вони відшукали групу блакитних акул, кожна з яких була близько 4-х футів в довжину. Потім морський котик напав на першу акулу і вбив її, з'їдаючи лише печінку і шлунок. Кріс припустив, що шлунок був обраний тюленем через те, що в ньому міститися риба і кальмари. А печінка, тому що вона служить гарним джерелом енергії. Інцидент досить дивний, оскільки акула є найвищою ланкою у харчовому ланцюзі і зазвичай вона полює на тюленів, а не навпаки.

Автор: Фото: mtdata.ru
 

За останній 21 рік роботи з акулами, це єдиний подібний зафіксований випадок. На фотографіях зображений тюлень, який розриває на частини синю акулу.

Зараз ви читаєте новину «На узбережжі Південної Африки вперше в історії тюлені почали полювати на акул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі