середа, 29 грудня 2010 19:35

У морі біля Севастополя рибалки виловили акулу-гобліна

 

Неділя, 26 грудня, 12.55

Одягнений у демісезонну куртку екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко виходить із під'їзду будинку по вул. Старонаводницькій у Києві. Вигулює Боса - тримісячне цуценя породи філа  бразильєро. Заходить за ріг будинку, де немає відеокамер. Його оточують слідчий Генпрокуратури Войченко та 11 бійців "Альфи", спецпідрозділу СБУ.

- Ви затримані на 72 години, - говорить слідчий.

- Чому? - запитує Юрій Луценко.

- У зв'язку з інкримінованими вам статтями.

Слідчий погоджується піднятися у квартиру. Каже Олександрові, старшому сину Луценка, щоб він забрав собаку. Політик віддає сину телефон і просить про все повідомити журналістів.

Юрія Луценка автобусом доправляють у слідчий ізолятор СБУ. За пару годин адвокат Ігор Фомін привозить йому светр, зубну щітку й капці. Наступного дня Печерський райсуд арештовує екс-міністра на 2 місяці.

У цей час:

До маршрутки №23 у центрі міста Умань Черкаської області заходить 50-річний Олександр Нагорний. Платить водію 2 грн, проїзд коштує 1,75. Водій просить додати 25 копійок, бо немає решти. Пасажир не знаходить. Замість копійок отримує пачку сірників.

- Скільки живу, такого дива не бачив. Ви б ще цукерки й туалетний папір продавали, - дивується, але сірники бере.

Жителька села Звенигород Пустомитівського району на Львівщині 29-річна Галина Клим несе образ Чудотворця Миколая в золотистій рамці. Сильний вітер січе дрібними сніжинками. Галина замотала ікону в чорний плетений шарф. Ікону купила біля новозбудованої церкви Святого Миколая Української автокефальної православної Церкви. Зранку її освячували.

- Заодно покропили мою ікону. Подарую свекрам. Вони вже старенькі, самі не змогли прийти.

- Файна вийшла церква, парадна. Будували 20 років. Архітектура вибрана під візантійський стиль, - розповідає отець Юрій Денега. - До нас ходитиме десь 120 дворів.

40-річний Анатолій Плутенко просить допомоги в торговців із базару в райцентрі Гадяч Полтавської області. Гуртом піднімають з даху Анатолієвої Daewoo Nexia дерев'яний телефонний стовп, кидають на узбіччя.

Підгнилий стовп упав на машину о шостій ранку. Рятувальників не дочекалися, страховиків - теж, бо вихідний.

- Приїхали з жінкою з села Гречанівки порося торгувати. Висадив її. Проїхав два метри, але зупинився - задзвонив телефон. Через 2 секунди воно і впало. Добре, голову відхилив, - розказує Анатолій.

Машину купив два роки тому за 70 тис. грн. Відновленню вона не підлягає.

Коротко

У морі біля Севастополя рибалки виловили акулу-гобліна. Вона мешкає на глибині від 200 м біля берегів Японії в Тихому океані. Акула могла випасти з борту приватного судна, вважає працівник Інституту біології південних морів Юлія Корнійчук.

На львівському розважальному інтернет-порталі з'явилася гра "Зупини ДУПУтата". Чоловіки у костюмах прямують від дверей "Депутати - вибір народу" у двері "Проститутки. Депутати-зрадники, бандитські шестьорки". Користувач має відстрілювати їх із рушниці з прицілом.

Із 31 березня у столичних кіосках не продаватимуть алкогольних напоїв та цигарок. Так вирішили депутати Київради.

Єдину в Росії бібліотеку української літератури закрили в Москві. Перед цим відділ боротьби з екстремізмом МВС РФ двічі обшукував заклад, вилучив півсотні книжок для психолого-лінгвістичної експертизи.

Двокімнатний медвитверезник на шістьох клієнтів відкрили в місті Рівне.

Цифра

63 000

гривень заплатив за кожну лавку Харківський метрополітен. Усього на новій станції "Олексіївській" встановили 10 таких лавок, за 630 тис. грн. Усі - дубові

90

секунд триватиме новорічне звернення-привітання Віктора Януковича до українців. Остання новорічна промова Віктора Ющенка тривала 5 хв. 11 с. Янукович записав промову з шостого дубля, за 13 хв.

2 000

літаків для бізнесменів зареєстровано в Україні

9 років

в'язниці дали 26-річній чернівчанці за спробу продати 2-річного сина за 10 тис. грн. Жінка збиралася викупити коханого із в'язниці та придбати дім на виручені гроші.

Анекдоти

Литвин каже, що йому дуже соромно за бійку в Раді. Особливо перед Януковичем - за те, що нікого не побили кріслом спікера.

Коли бразильські футболісти "Шахтаря" приїжджають на батьківщину, там усі знають: із донецькими краще не зв'язуватися.

Лист гендиректора керівнику іншої компанії:

"Шановний Олеже Олександровичу. На вашу вимогу терміново погасити заборгованість повідомляю - через кризу платежі в нашій компанії здійснюються так: усі місячні рахунки складаються в купу, перемішуються, звідти витягують будь-яких три - до оплати. Якщо дозволите собі ще раз вимагати гроші таким тоном, ваш акт звірки не прийматиме участі в лотереї".

Цитата

"Заяву Москаля, нібито були готові всі документи для виїзду Луценка за кордон і надання йому політичного притулку, вважаю відвертою провокацією, яку Москаль зробив невідомо на чиє замовлення"

Тарас СТЕЦЬКІВ, нардеп-"нунсівець"

Що робили в міліції минулого тижня


23 грудня адвокат Руслан Таратула розповів, що його клієнт львів'янин Іван Самардак виграв Європейський суд із прав людини. Держава впродовж трьох місяців має виплатити Іванові 10 тис. євро. 20 квітня 2002 року Самардака затримали та жорстоко побили в Личаківському райвідділі міліції Львова. Експертиза встановила численні побої та переломи трьох ребер.


21 грудня київські міліціонери затримали 32-річну Ганну Донець. Звинувачують у хуліганстві. 16 грудня Ганна з трьома жінками з культурно-мистецького об'єднання "Братство святого Луки" смажила яєчню на Вічному вогні в столичному парку Слави. Братство вважає, що за нинішніх злиднів гроші доцільніше виділяти на пенсії, а не на газ для Вічного вогню.


У ніч на 26 грудня у Сімферополі правоохоронці з працівниками охоронної фірми "Алірус" затримали міліціонера. Він викопував блакитну ялинку в центрі міста на вул. Воровського. Був у цивільному.

Зараз ви читаєте новину «У морі біля Севастополя рибалки виловили акулу-гобліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі