неділя, 02 червня 2024 05:51

Чого уникати сьогодні, щоб не притягнути в дім фінансові негаразди

Чого уникати сьогодні, щоб не притягнути в дім фінансові негаразди
Якщо 2 червня ввечері сонце закрили хмари - чекайте на дощФото: pinterest

2 червня віряни згадують святого Никифора.

Він жив у VIII-IX століттях і був родом з Константинополя. Від дитинства його батьки виховували у глибокій вірі та християнських цінностях. Його батько, Федір, був секретарем при імператорі, але був вигнаний за іконошанування. Після смерті батька, його мати Євдокія повернулася до Константинополя і стала черницею.

Никифор отримав гарну освіту і в юності захоплювався читанням духовних книг та вивченням Святого Письма. Він служив радником у дворі імператора Лева IV і вів доброчесне життя, ревно захищаючи святі ікони. Згодом він відмовився від світського життя і оселився біля Босфору, де заснував монастирську обитель і збудував церкву.

15 року, за правління імператора Лева Вірменина, Никифора заслано в монастир через його опозицію до іконоборчої єресі. Після тринадцяти років у вигнанні, він помер. Його мощі, які пролежали в землі дев'ятнадцять років, були урочисто перенесені до Константинополя.

Прикмети

Ввечері сонце закрили хмари - чекайте на дощ.

Соловей співає всю ніч - наступного дня буде хороша погода.

Дощить - до великого урожаю грибів та льону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які церковні свята відзначають в червні: запам'ятайте дати за новим календарем

Що завтра не можна робити, а що дозволено

Заборонялося цього дня братися за сухе прибирання. Вважалося, що воно принесе у будинок нещастя і фінансові негаразди.

Також намагалися надто сильно не вбиратися, не робити святкові зачіски. Все це могло накликати нечисту силу, яка забере красу. Забороняється сваритися, а якщо вже так сталося, то обов'язково попросіть вибачення, інакше конфлікт затягнеться надовго.

Дівчата обов'язково плели вінки з в'юна. Під час цієї роботи думали про майбутнє. Вважалося, що усе намріяне неодмінно здійсниться.

2024 року українці святкують Трійцю за новою датою. Його відзначення прив'язане до святкування Великодня, яке припадає на 5 травня. А тому Трійцю святкуємо 23 червня, на 50-й день після святкування Світлого Христового Воскресіння. У народі це одне з найголовніших свят називають П'ятидесятницею, Зеленою неділею, Зеленими святами.

Сватання цього дня - на вдалий шлюб: у родини будуть гарні діти, в оселі - гармонія, а в серцях - любов одне до одного. Натомість, на Трійцю забороняється грати весілля, адже нічого хорошого не вийде, сім'я швидко розпадеться і буде нещасливою.

Зараз ви читаєте новину «Чого уникати сьогодні, щоб не притягнути в дім фінансові негаразди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі