понеділок, 22 квітня 2013 00:15

Полуницю садять після часнику

У квітні в селі Бишків Жовківського району на Львівщині садять полуницю. Тамтешнє підприємство продає рослини. Селяни відводять під полуницю по 10-16 соток.

— Найкраще купити кущі у спеціалізованому магазині, — радить місцева 34-річна Ольга Мокрій. — Наперед продумайте, де посадите. Ягода не любить затоплюваних низин. Підійдуть грядки, де перед тим садили салат, кріп, шпинат, часник, моркву, бобові, редиску, петрушку. Після баклажанів, перцю, картоплі, капусти, помідорів, огірків буде рости набагато гірше.

Найкраще висаджувати розсаду в похмуру погоду або вечірній час. Відстань між рядками має бути 70-80 см, між кущами — 30 см. У міжряддях полуниці в перші два роки можна висаджувати цибулю і часник.

— Опустіть корінчики розсади перед посадкою в бовтанку з води і гною або просто намочіть на 3 години. Перші дні поливайте два-три рази на день. Потім раз на тиждень. Якщо ягода буде без вологи хоч 2 тижні, урожай сильно впаде. Після того як рослина зацвіте, засипте ґрунт між кущами стружкою, соломою. Так ягоди залишаться чистими і сухими. Періодично підживлюйте попелом.

Другий рік для полуниці вважають найродючішим — буде рясно великих ягід. Далі щороку їх меншатиме, ставатимуть дрібніші. Хороший урожай із грядок можна збирати до п'яти років. Потім ділянку переорюють. На старе місце полуницю можна повертати не раніше як за чотири-п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «Полуницю садять після часнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі