понеділок, 03 лютого 2020 00:01

Насіння закладають у період висхідного Місяця
3

Біодинаміка — наука, яка досліджує вплив Космосу на природу. Допомагає вирощувати овочі і фрукти, дотримуватися сівозмін, які забезпечують збереження родючості ґрунтів.

Біодинаміка проти застосування хімікатів. Господарям слід використовувати компост, зелені добрива, перегній, рідкі добрива з рослин. Такі препарати відновлюють ґрунт, збільшують урожай, забезпечують високу поживність плодів, стійкість рослин до шкідників і хвороб, покращують якість плодів та здатність до зберігання.

За законами біодинаміки, рослини підкорені чотирьом стихіям: земля, вода, повітря-світло, тепло-вогонь.

Посівний календар складений за правилами біодинаміки. Застосовуючи його, можна отримати добрий урожай, ефективніше спланувати сезонні роботи.

У період низхідного Місяця життєдайні сили спрямовані від Сонця до землі. Тоді знижується надземна активність рослини. Розвивається коріння. У ґрунті підвищується життєдіяльність мікроорганізмів, вони відновлюють родючість. У цей час рослини укорінюються на новому місці, стимулюється утворення плоду. Низхідний Місяць сприятливий для висаджування розсади і цибулин, закладання компостів, культивації землі, заготівлі деревини.

У період висхідного Місяця життєдайні сили спрямовані від Землі до Сонця. У цей період пробуджується насіння, підвищується рух соку. Слід готувати ґрунт до сівби. Варто визначити, до якого типу належить рослина, яку плануєте виростити. Перевірте в таблиці календаря, чи правильний день. Він сприятливий для висівання, обрізки кущів і дерев, щеплення рослин, косіння трав на зелений корм, заготівлі дров.

Як користуватися таблицями. Усі культури розділяються на групи — корінь, лист, квітка, плід. Приклади такого поділу вказані в таблиці.

Для коренеплодів — дні кореня сприяють кращому розвитку підземної частини у редиски, редьки, брукви, цукрового і червоного буряка, селери, моркви, картоплі, цибулі тощо. Ці дні забезпечують найбільший урожай і краще зберігання.

Для листкових рослин — ці дні сприяють кращому розвитку листової поверхні у всіх видів капусти, кормових рослин, шпинату, спаржі, петрушки, листової зелені та салату. Дні листа підходять для сівби та догляду за рослинами і не підходять для збору врожаю. Для квітучих рослин — дні цвіту сприятливі для сівби і догляду за всіма квітковими рослинами, а також для прополювання. Квіти, зрізані в ці дні, мають найсильніший аромат, довго зберігаються. Засушені — не втрачають повну гамму барв. Олійні рослини і броколі також краще збирати в дні цвіту.

Для плодових рослин — ті, що вирощують на насіння: кабачки, гарбузи, томати, кукурудза, сочевиця, горох, соя, квасоля, а також ярі та озимі злаки. Посіяні в ці дні олійні забезпечують найвищий урожай насіння, а також вихід олії.

Слід уникати робіт у несприятливі дні.

Зараз ви читаєте новину «Насіння закладають у період висхідного Місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі