четвер, 04 лютого 2021 06:10

Урожай покращить робота у сприятливі дні
4

Сезонні роботи на полі та в саду планують згідно з посівним календарем. Він складений за правилами біодинаміки. Враховує розташування Землі до Місяця, Сонця й усіх планет.

У період низхідного Місяця ­знижується надземна активність рослин. Вони добре укорінюються і швидко приживаються на новому місці. Стимулюється утворення плоду. Це сприятливий період для обрізання дерев і кущів, удобрення полів, пасовищ і садів. Підходить для садіння розсади та цибулин, закладання компостів, обробітку землі й заготівлі деревини.

У період висхідного Місяця пробуджується насіння, підвищується рух соків. Варто готувати ґрунт до сівби. Ці дні сприятливі для обрізки кущів і дерев, щоб стимулювати ріст нових пагонів. Для нарізання щепи й щеплення дерев і кущів. Косіння трав на корм, заготівлі дров. Збору врожаю.

Як користуватися таблицями.

Сільськогосподарські культури діляться на групи — Кореня, Листа, Квітки, Плоду. Приклади такого поділу в таблиці.

Для коренеплодів — дні Кореня сприяють розвитку підземної частини в редиски, редьки, брукви, цукрового буряка, червоного буряка, селери, моркви, картоплі, цибулі тощо. Ці дні забезпечують найбільший урожай.

Для листкових рослин — дні Листа сприяють розвитку листової поверхні у всіх видів капусти, кормових рослин, шпинату, спаржі, петрушки, листової зелені та салату. Ці дні підходять для сівби й догляду за рослинами, але не годяться для збору врожаїв.

Для квітучих рослин — дні Цвіту сприятливі для сіяння та догляду за квітами, а також для прополювання. Олійні рослини та броколі краще збирати у ці дні.

Для плодових рослин — ті, що вирощують на насіння — кабачки, гарбузи, томати, кукурудза, сочевиця, горох, соя, квасоля, а також ярі й озимі злаки. Посіяні в ці дні олійні забезпечують найвищий урожай, а також вихід олії.

Варто уникати робіт у несприятливі дні. Якщо змушені саджати в цей час, то подальший обробіток у сприятливі дні покращить ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Урожай покращить робота у сприятливі дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі