пʼятниця, 13 жовтня 2017 05:45

Фермерам пояснили, як вносити мінеральні добрива
2

Усі комплектуючі для розкидачів мінеральних добрив виробляються на підприємстві і завжди наявні
Фото: ФОТО надане ТОВ ”Оріхівсільмаш”

Одним зі шляхів раціонального використання мінеральних добрив є рівномірний розподіл їх по поверхні поля. Нині міндобрива здебільшого вносять за допомогою машин із дисковими деталями.

— Розкидачі мінеральних добрив "Урожай" від українського товариства "Оріхівсільмаш" призначені для поверхневого внесення твердих сухих мінеральних добрив у гранульованому та кристалічному вигляді на полях і садах, а також для підживлення зернових і просапних культур, — розповідає Валерій Палій, начальник конструкторського бюро ТОВ "Оріхівсільмаш".

У родині українських розкидачів — РМД, є три моделі. Дві навісні — РМД-500Н та РМД-1000Н, одна причіпна — РМД-3000Н. За шість років присутності на ринку понад 3,6 тис. розкидачів ТОВ "Оріхівсільмаш" роз'їхались по всій країні та працюють у кожній області.

РМД мають широкий діапазон норм внесення мінеральних добрив — від 20 до 1750 кг, та ширину розкидання: РМД-500Н — від 8 до 12 м; РМД-1000Н — від 18 до 24 м; РМД-3000Н — від 18 до 36 м. На РМД-3000Н можна навісити маніпулятор МГН-1000 для підйому штучних вантажів вагою до 1000 кг. Цей маніпулятор має двосторонню наважку.

— Якісний розподіл мінеральних добрив по всій ширині захвату забезпечується за рахунок геометричної форми розподільних дисків і використання П-подібних лопаток різної довжини, — каже Валерій Миколайович. — Деталі розподільних дисків виготовлені з нержавіючої сталі. Завдяки експериментально підібраним оборотам розподільних дисків у 720 обертів за хвилину, вдалося забезпечити максимальну дальність розкидання і водночас гарантувати цілісність гранул внесених добрив. Ці показники досягнуті завдяки передавальному числу редукторів, при оборотах валу відбору потужності трактора всього в 540 обертів. Надійність редукторів забезпечується за рахунок роботи їхніх шестерень у масляній ванні.

Налаштування кількості внесення добрив здійснюється за допомогою регулювального важеля. Ним встановлюється різна ширина розкриття пропускних отворів. Необхідне для цього положення заслінки визначається за даними таблиці норм внесення добрив, що додається до інструкції.

Як робочий орган ворошителя застосовуються шнекові мішалки, що працюють на 280 об/хв, які не травмують гранули внесених добрив. Шнекові мішалки забезпечують рівномірне висипання мінеральних добрив із бункера на диски.

— Бункер усіх моделей розкидачів обладнаний захисною решіткою, що запобігає потраплянню великих грудок і сторонніх предметів у нього. Геометричні параметри та розташування бункера дозволяють максимально наблизити центр маси розкидача до задньої час­тини осі трактора, що дає змогу перерозподілити навантаження між його задніми і передніми колесами.

Агрегатуються моделі РМД-500Н та РМД-1000Н у навісному варіанті з колісними тракторами тягового класу від 1,4, що мають частоту обертання ВВП 540 об./хв. Наприклад, МТЗ-80 (82). Модель РМД-3000Н агрегатується в причіпному варіанті з тракторами того ж тягового класу.

— Завдяки відкидному тенту внесення добрив можна продовжувати навіть під час дощу, — додає Валерій Палій.

"Оріхівсільмаш" є підприємством з повним циклом виробництва. Всі етапи й готова техніка проходять обов'язковий технічний контроль якості і мають сертифікати відповідності ДСТУ та ГОСТам. Готова техніка випробовується на експериментальних стендах компанії, а потім і в реальних умовах на полях.

Усі комплектуючі для розкидачів мінеральних добрив виробляються на підприємстві і завжди є в наявності, що важливо для безперервної роботи агрегата в розпал сезону.

У виробництві розкидачів використовуються інноваційні розробки дослідно-конструкторського бюро ТОВ "Оріхівсільмаш", на які підприємство має чотири патенти, видані Державною службою інтелектуальної власності України.

На всі розкидачі РМД компанія надає 12 місяців гарантійного терміну, а 20% вартості розкидачів мінеральних добрив виробництва ТОВ "Оріхівсільмаш" частково повертається покупцеві на банківський рахунок із коштів держбюджету.

Замовляйте техніку за телефонами відділу продажу: міський: 0(6141) 456 69;

Vodafone: 0(50) 533 80 88; 0(99) 030 60 40;

Київстар: 0(96) 366 40 09; 0(96) 428 56 95.

Сервісно-ремонтний центр: 0(67) 611 82 86; 0(50) 324 77 28.

Сайт: www.orehovselmash.com;

е-mail: [email protected]

Сторінка у "Фейсбуці" — Ореховсельмаш

Адреса підприємства: Запорізька область, м. Оріхів, вул. Привокзальна, 2ж.

Зараз ви читаєте новину «Фермерам пояснили, як вносити мінеральні добрива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі