неділя, 24 березня 2024 18:43

Коли і як правильно садити чорнобривці з насіння та на розсаду. Збережіть собі

Коли і як правильно садити чорнобривці з насіння та на розсаду. Збережіть собі
Фото: pinterest

Чорнобривці вважаються найпопулярнішими квітами, які садять на клумбах і цвітуть до пізньої осені.

За посівним календарем висаджувати квіти у відкритий ґрунт потрібно наприкінці першого місяця весни, або на початку квітня. Якщо клімат прохолодний, перенесіть посів на кінець квітня. Або можете висіяти на розсаду, а потім, коли стане тепліше - у грунт.

Важливо знати, що розсада довше цвіте, ніж насіння. Gazeta.ua розповість, як садити чорнобривці насінням у грунт та на розсаду.

Як правильно садити чорнобривці з насіння

Зробіть лунки глибиною 5 см на відстані 35 см. Покладіть насіння на глибину 10 мм. Притрусіть грядки землею і зволожте.

Коли настане етап проріджування, зробіть так, щоб саджанці росли на відстані 10 см.

Через пару місяців розпустяться маленькі бутони. Не забувайте про добрива та своєчасний полив.

Квіти не люблять рости в сухому грунті, листя починає засихати, а квіти перестають цвісти.

Як садити чорнобривці на розсаду

Чим раніше посієте чорнобривці на розсаду тим швидше вони зацвітуть. Якщо ви вирощуєте різні види чорнобривців, які раніше за інших треба сіяти: високорослі чорнобривці у кінці лютого. Чорнобривці низькорослі і карликові – на початку квітня. Всі три види зацвітуть у червні.

Змішайте пісок, компост, торф та землю.

На дно контейнера покладіть дренаж, а потім приготовлений ґрунтозміш. Для дренажу можна використовувати керамзит, щебінь, або биту цеглу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стануть суцільною проблемою: сім найшкідливіших рослин, які не можна садити біля дому

Землю поливають протягом трьох днів, потім роблять поглиблення і висаджують насіння.

Контейнери потрібно накрити плівкою для створення тепличних умов. Вирощують розсаду у теплому місці, з появою сходів контейнери можна виносити на сонце.

У період початку зростання не варто сильно поливати розсаду, робіть це з появою листя. Потім потрібно прополювати, підживлювати і розпушувати ґрунт. Якщо все робити правильно, то милуватися квітами можна вже на початку літа.

Найкращий час для обрізки плетистих троянд - кінець зими. Бажано безпосередньо перед закінченням сезону спокою. Це забезпечить їхнє здоров'я, сприятиме новому зростанню і збереже їхню форму та структуру.

Не обрізайте занадто рано навесні, оскільки це може пошкодити нові пагони. Так само не обрізайте занадто пізно в сезоні, коли вони збираються цвісти або вже почали цвісти. Пізня обрізка може видалити квіткові бруньки і скоротити час цвітіння.

Зараз ви читаєте новину «Коли і як правильно садити чорнобривці з насіння та на розсаду. Збережіть собі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі