понеділок, 24 червня 2024 00:00

Допоможе йод та молоко: чим обробляти помідори під час цвітіння

Допоможе йод та молоко: чим обробляти помідори під час цвітіння
Підживлення помідорів під час цвітіння сприяє формуванню зав'язі. Фото: zhyttia.com.ua

Щоб у помідорів на грядці формувалась гарна зав'язь, а відтак, урожай був багатим, їх потрібно підживлювати у період цвітіння.

Які засоби забезпечать рослину усіма необхідними компонентами, пише Gazeta.ua.

У період цвітіння помідори потребують позакореневого підживлення. Це означає, що обприскувати потрібно листя, стебла та ґрунт навколо рослини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вберегти розсаду помідор після дощу: ці методи допоможуть

Найчастіше для підживлення помідорів під час цвітіння використовують борну кислоту. Це досить ефективне добриво. Борна кислота ефективно впливає на обмінні процеси помідорів. Допомагає навіть тоді, коли взагалі не утворюються зав'язі.

Щоб приготувати розчин, потрібно 5 г кислоти розчинити у 10 літрах теплої води, оскільки в холодній борна кислота погано розчиняється.

Коли зав'язь уже формується, щоб вона не опадала, допоможе йод із молоком. Молоко має бути не більше 2,5% жирності. Інакше від жирного молока на помідорах утвориться плівка, яка перешкоджатиме фотосинтезу.

Потрібно у 9-10 літрах води розчинити літр молока та 5 крапель йоду. Пам'ятайте, що більша кількість йоду може спричинити опіки на рослині.

З огірками на грядці часто трапляється таке, що вони не дають зав'язей. Замість цього з'являється лише пустоцвіт.

Причин цього може бути декілька. Поради щодо підживлення огірків, щоб розвивались зав'язі, зібрала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Допоможе йод та молоко: чим обробляти помідори під час цвітіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі