неділя, 17 грудня 2023 21:15

Коли найкраще обрізати плетисті троянди: поради британських садівників

Коли найкраще обрізати плетисті троянди: поради британських садівників
Досвідчені садівники кажуть, що плетисті троянди краще обрізати взимку. Фото: ukr.media

Взимку важливо зберегти ваші троянди, щоб вони гарно цвіли наступного сезону.

Їм потрібно приділити уваги, поки зберігається низька температура. Про це пише видання Mirror.

Британські садівники-експерти пояснили, коли саме слід обрізати троянди для здорового відростання в наступному році.

Так, за словами співзасновника компанії Power Sheds, що базується в Йоркширі, Джека Саткліффа, найкращий час для обрізки плетистих троянд - кінець зими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не можна збивати лід з обледенілих дерев: кілька порад

"Бажано безпосередньо перед закінченням сезону спокою. Це забезпечить їхнє здоров'я, сприятиме новому зростанню і збереже їхню форму та структуру", - зазначив Саткліфф.

Такої ж думки дотримуються і в Королівському садівничому товаристві (RHS), яке стверджує, що садівники повинні проводити обрізку в період з грудня по лютий.

"Не обрізайте занадто рано навесні, оскільки це може пошкодити нові пагони. Так само не обрізайте занадто пізно в сезоні, коли вони збираються цвісти або вже почали цвісти. Пізня обрізка може видалити квіткові бруньки і скоротити час цвітіння", - додав Саткліфф.

Однак, досвідчений садівник Монті Дон вважає, що обрізку троянд слід проводити набагато раніше, ніж взимку, і пропонує обрізати троянди пізньої осені.

Щодо плетистих троянд, то він радить обрізати їх "одразу після цвітіння", оскільки їхні квіти утворюються на пагонах, "що виросли попереднього літа".

Перед стійкими морозами потрібно подбати про зимове укриття для рослин.

Однак, при цьому варто уникати поширених помилок, які багато дачників та городників допускають з року в рік. Найпопулярніші помилки при влаштуванні укриття для рослин зібрала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Коли найкраще обрізати плетисті троянди: поради британських садівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі