понеділок, 24 червня 2024 07:00

Як позбутися пирію без хімії: народні методи

Як позбутися пирію без хімії: народні методи
Пирій вважають одним з найпроблемніших бур'янів. Фото: Сергій Маламура

Пирій ‒ бур'ян, який вивести дуже важко. Зазвичай використовують дорогі хімікати.

Але є й кілька народних методів, які дозволяють зробити так, щоб пирій не заважав вам на городі, пише Gazeta.ua.

Від пирію добре допомагає мульчування. Землю навколо рослин можна покрити шаром будь-якої мульчі. Наприклад, тирси, соломи або скошеної трави. Це закриває світло й придушує зростання пирію.

Найнадійніший, але дуже важкий метод ‒ ручне викопування пирію. При цьому потрібно видалити якнайбільше коренів. Цю процедуру слід проводити регулярно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захистити помідори від фітофтори: унікальний народний спосіб

Допомогти може й оцет. Ним потрібно полити пирій та його коріння, щоб висушити й знищити бур'ян. Але потрібно слідкувати, щоб оцет не потрапив на сусідні рослини.

Можна також вилити на пирій окріп. Тоді він ослабне і видалити бур'ян буде значно легше. Цей метод найкраще підходить для видалення пирію на невеличких ділянках.

Є також деякі трави, що витісняють або пригнічують пирій. Наприклад, меліса. Її можна посадити поруч з пирієм і швидке зростання та сильний аромат меліси заглушать пирій.

Окрім того, можна посіяти конюшину. Вона має потужне коріння, що допомагає боротися з пирієм. Підійде також ромашка. Вона створить гарну конкуренцію пирію, послаблюючи його зростання.

Капусту в Україні вирощують ледь не на кожному городі. Це одна з найпопулярніших овочевих культур.

Але так само вона дуже популярна серед різноманітних комах та шкідників. Як зробити так, щоб вони не завдали значної шкоди врожаю, пише Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися пирію без хімії: народні методи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі