пʼятниця, 28 червня 2024 14:51

Довго цвітуть і не бояться заморозків: які декоративні кущі можуть стати окрасою вашого двору
9

Чагарники в ландшафтному дизайні не лише прикрашають двір, а й захищають периметр альтанки або майданчика для відпочинку, замінюють дерева, завдяки своїм розмірам, якщо площа ділянки невелика, виконують функцію живоплоту.

Також цими рослинами можна гарно оформити вхідну зону будинку і використовувати для бордюру.

Садівники назвали невибагливі декоративні чагарники, які зможуть прикрасити дачну ділянку, територію біля будинку.

Бирючина (звичайна)
Фото: pinterest
Вейгела
Дейція
Спірея
Форзиція

Бирючина (звичайна)

Цю рослину ландшафтні дизайнери часто використовують для створення живої огорожі, оформлення садових доріжок, як декор на квіткових клумбах. Бирючина прекрасно пристосована до наших кліматичних умов, витримує зниження температури до тридцяти градусів. Цвітіння чагарника починається від червня-липня і триває до трьох місяців. Щоб чагарник мав акуратний вигляд, його бажано підстригати, можна фантазувати з формами.

Вейгела

Чагарник дуже гарно цвіте. Квіти ніжні і витончені, розпускаються двічі - по весні і наприкінці літнього сезону, цвітуть близько місяця. Щойно квіти розпускаються, вони бліді. Але в процесі росту стають яскравішими, і змінюють колір з червоного на рожевий, жовтий, білий, кремовий. Чагарник невибагливий до температури, вимагає поливання тільки в особливо посушливе літо.

Дейція

Період цвітіння чагарника - червень-липень. Рослина любить сонячні місця, не боїться загазованості, має прекрасний вигляд, як в окрему насадженні, так і як жива огорожа біля дороги.

Спірея

Спірея буває двох видів - перший цвіте навесні (травень-червень), другий - влітку (липень-серпень). Можна підібрати рослини так, щоб був ефект безперервного цвітіння. Гілки спіреї спадають каскадом, а влітку на них з'являються і рясно розпускаються маленькі витончені квіточки. Рослина невибаглива і витривала.

Форзиція

Форзиція має ефектний вигляд від самої весни і до пізньої осені. Цінується за дуже раннє цвітіння - на голих гілках першими розпускаються жовті квіточки, лише потім з'являються зелені листочки. Ближче до осені листя зміняють зелений колір на фіолетовий, багряний, золотий.

Барбарис Тунберга

Універсальна рослина, її часто використовують в ландшафтному дизайні, може слугувати живою огорожею. Найбільша перевага барбарису полягає в тому, що він зберігає свої декоративні якості протягом усього сезону. Крім того, рослина невибаглива, чудово переносить посуху і морози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети англійського садівника: як легко розмножити троянди

Очиток

Рослина невибаглива, практично не вимагає жодного догляду. Стебла і листя очитків здатні накопичувати необхідну кількість вологи, рослина не боїться морозу, не схильна до хвороб. Крім того, що очитки прекрасно декорують ваш сад - вони ще й чудові медоноси.

Сніжноягідник

Чагарник часто застосовується для озеленення скверів, парків, садових ділянок. Чудово переносить забруднення повітря, задовольняється лише природними опадами. Плоди білого і рожевого кольору, і найдивовижніше, що вони міцно тримаються на гілці, навіть під товстим сніговим шаром.

Берсклет

Рослина чудово переносить зиму. Залежно від виду мають різні забарвлення. Особливо ефектний вигляд рослина має восени, коли багато рослин втрачають листя та в'януть. Саме в цей період берсклет змінює колір - червоне, жовте, бронзове, пурпурне листя освіжить і прикрасить сад.

Кожний садівник не уявляє свій сад без дерев, а без квіти тим більше. Більшість замислюються, що посадити навколо дерев, щоб тінь від них не впливала на ріст квітучих рослин.

Gazeta.ua називає шість рослин, які можна садити у тіні під деревами.

Зараз ви читаєте новину «Довго цвітуть і не бояться заморозків: які декоративні кущі можуть стати окрасою вашого двору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі