понеділок, 01 липня 2024 08:00

Коли найвдаліше підживити городину для гарного врожаю: місячний календар на липень

Коли найвдаліше підживити городину для гарного врожаю: місячний календар на липень
Опублікували посівний місячний календар на липень Фото: pinterest

Багато городників використовують місячний календар для обробітку землі.

Місяць може впливати на те, як ростуть ваші рослини, тому варто прислухатись до порад, чим зайнятись в саду та на городі у липні. А також що посадити у другому місяці літа ще не пізно для гарного врожаю.

Що робити на городі в липні за місячним календарем

1-2 липня. Цей час вважається нейтральним для обробок, проте ви можете використати його для посадки деяких рослин – наприклад, помідорів, перців та огірків.

3-4 липня. Місяць у знаку Близнюків, а значить, це сприятливий період для обробки коренеплодів, а саме моркви та редьки. В ці дні можна також зайнятися висадкою цибулі, часнику та картоплі.

5-7 липня. Через те, що місяць у знаку Рака, цей день ідеально підійде для обробки ґрунту, боротьби зі шкідниками та використання засобів від білокрилки.

8-9 липня. Дуже важливо зайнятися в ці дні підживленням рослин. Також це вдалий час для поливу городу та саду.

10-11 липня. Цей час підходить для обробок, підготовки ґрунту та збору врожаю. Також ви можете використати гербіциди чи народні методи для обробки бур'янів.

12-14 липня. Ці дні для боротьби зі шкідниками вважаються досить нейтральними. Втім, і цей час ви можете використовувати добрива для підвищення врожайності своїх культур. Ще один важливий момент: не забудьте перевірити, чи не страждають ваші рослини від грибкових хвороб.

15- 16 липня. В ці дні потрібно зайнятися підгортанням картоплі, помідорів, перцю та огірків - так ви захистите корені від перегріву та збережете вологість ґрунту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку зелень та овочі посадити у липні, щоб отримати гарний врожай до осені

17-19 липня. В цей час можна зайнятися підживленням ягід для того, щоб покращити їхню врожайність та смак.

20-22 липня. Чудовий час для обробки ґрунту, підготовки до посадок та збору урожаю. Потрібно особливу увагу звернути на боротьбу зі шкідниками в саду та на городі.

23-25 липня. Несприятливий час для посадок та підживлення. Краще уникати в ці дні роботи на городі, тож можна зайнятися доглядом за вигрібними ямами, двором тощо.

28-29 липня. В цей час також краще утриматися від будь-яких обробок.

30-31 липня. Ідеальний час для обробки ґрунту та підживлення рослин на городі.

Сажа, яку отримуємо від спалювання деревини, є одним із можливих варіантів добрива для саду та городу. Вона містить безліч корисних речовин, які сприяють зростанню та розвитку рослин.

Сажу можна використовувати для добрива ґрунту, додавати його в ямки при посадці рослин або використовувати як компост. Підживлення рослин сажею добре використовувати після сильного дощу.

Зараз ви читаєте новину «Коли найвдаліше підживити городину для гарного врожаю: місячний календар на липень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі