вівторок, 02 липня 2024 14:30

Як допомогти трояндам пишно цвісти - сім важливих порад

Як допомогти трояндам пишно цвісти - сім важливих порад
Троянди можуть цвісти протягом усього літа. Фото: svitroslyn.ua

Троянди чудово прикрашають будь-яку клумбу, сад або дачну ділянку.

Втім, іноді в середині літа на них можуть перестати з'являтися бутони. Зазвичай це трапляється через те, що рослині не вистачає води або поживних речовин, пише Gazeta.ua.

Щоб троянди цвіли протягом усього сезону, слід дотримуватись певних правил. Є принаймні сім найважливіших способів стимулювати цвітіння троянд.

Місце посадки

Насамперед слід звертати увагу на місце, де висаджуєте квіти. Троянди люблять сонячне світло, тому для них слід вибирати відкриті, сонячні місця. Не варто садити їх в місцях, де застоюється вода, бо це може призвести до розвитку грибкових захворювань.

Поливання

Троянди краще поливати рясно, але не часто, інакше можна перезволожити ґрунт. Оптимальний час для поливу - ранок або вечір, коли сонце не надто активне. Потрібно використовуйте для цього відстояну або дощову воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довго цвітуть і не бояться заморозків: які декоративні кущі можуть стати окрасою вашого двору

Добрива

Щоб троянди пишно цвіли, їм потрібні мінеральні та органічні добрива. Вносити їх потрібно регулярно, протягом усього сезону вегетації. Ри цьому слід дотримуватись інструкцій на пакування добрива.

Обрізання

Обрізання троянд стимулює цвітіння та формує кущ. Проводити обрізку потрібно навесні, до початку вегетації. А також восени, після закінчення цвітіння. При цьому слід видаляти старі, сухі та хворі гілки. Їх обрізають під кутом 45 градусів.

Захист від хвороб та шкідників

Троянди потрібно регулярно оглядати на наявність шкідників та хвороб. При перших ознаках рослину слід обробити відповідними препаратами. Для профілактики захворювань можна використовувати народні засоби, зокрема, настій часнику або лопуха.

Мульчування

Мульчування ґрунту навколо кущів троянд допоможе зберегти вологу. Це також запобігає росту бур'янів та захищає коріння від перепадів температур. Для мульчування можна використовувати солому, скошену траву, тирсу або кору.

Правильна підготовка до зими

Восени перед настанням холодів троянди потрібно укрити агроволокном або опалим листям. Це захистить рослини від вітру та морозу.

Багато хто мріє мати трояндовий сад. Це цілком реально і не обов'язково витрачати купу грошей на саджанці.

Один з англійських садівників, фахівець з живцювання троянд, розповів свої секрети, як розмножити ці квіти.

Зараз ви читаєте новину «Як допомогти трояндам пишно цвісти - сім важливих порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі