понеділок, 19 лютого 2024 06:40

Як правильно підживлювати розсаду золою: важливі поради

Як правильно підживлювати розсаду золою: важливі поради
Зола допомагає у розвитку багатьох рослин. Фото: srk.com.ua

Одним із найефективніших добрив вважають золу. Її використовують для підживлення багатьох рослин на різних етапах розвитку.

Золу застосовують і при вирощуванні розсади, пише Gazeta.ua.

Насамперед вона збагачує ґрунт, робить його родючішим та якіснішим. Для цього потрібно на один літр самого ґрунту брати по одній великій ложці добрива. Цього буде достатньо для стійкого позитивного ефекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно сіяти баклажани на розсаду - корисні поради

Золою також підживлюють саму розсаду. Слід взяти чотири склянки води й дати їй відстоятися. Після цього просіюють одну маленьку ложку добрива. Далі потрібно зачекати добу й можна поливати розсаду.

При цьому досвідчені городники стверджують, що найкорисніше підживлювати рослини золою вранці. Але важливо пам'ятати, що під час використання золи інші добрива вносити не варто.

Перед тим, як сіяти на розсаду помідори та перець, потрібно щонайменше за місяць до цього подбати про насіння.

Тоді розсада буде міцною та здоровою. Насіння насамперед потрібно знезаразити, адже більшість збудників хвороб цих овочевих культур, зокрема патогенні грибки, поширюються через посадковий матеріал.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно підживлювати розсаду золою: важливі поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі