понеділок, 02 вересня 2013 17:05

Квартира біля моря і 15 хатинок у Донецькій області - на що можна розміняти столичну "хрущівку"?

Квартира біля моря і 15 хатинок у Донецькій області - на що можна розміняти столичну "хрущівку"?

Найдешевші квартири в Києві коштують 240-250 тис. грн. За ці гроші можна придбати однокімнатну хрущівку загальною площею 30-35 кв.м., а житловий - 15-18 кв. метрів.

Володар навіть самої скромної столичної квартири може розраховувати на більш комфортне житло в будь-якому іншому місті України, адже квадратні метри в столиці як і раніше залишаються найбільш дорогими в країні.

ВІДЕО: Середній українець може купити квартиру, якщо вісім років нічого не їстиме і не питиме

Скориставшись даними сайтів і агентств з продажу нерухомості, консалтингова компанія
Svdevelopment з'ясувала, що за гроші, виручені від продажу двокімнатної хрущівки в столиці можна купити "двокімнатну" у Львові чи в Одесі.

У Харкові - маса пропозицій двокімнатних квартир по 230 тис. грн. За цю суму можна купити житло загальною площею 48-50 кв.м. в цегляному будинку з роздільними кімнатами, роздільним санвузлом і газовою колонкою . Поруч - школа , дитячий сад і хороша транспортна розв'язка .

А, скажімо, в Донецьку та Дніпропетровську можна купити скромну трикімнатну квартиру.

Чим менше місто, тим більше нерухомості в ньому можна придбати. Наприклад, в Дніпродзержинську на суму в 250 тис. грн. можна купити п'ять цегляних будинків з електрикою, санвузлом і ділянкою.

Продавши однокімнатну квартиру в Києві, можна купити трикімнатну квартиру в Кривому Розі з меблями і ремонтом, та ще й залишаться гроші на будинок з пристойним ділянкою в передмісті.

У Горлівці, Краматорську та інших невеликих містах Донецької області за ці гроші можна купити дві трикімнатні квартири, кожна площею 56 кв.м. в хорошому районі з тихим двориком.

А ще на умовну суму в 250 тис. гривень можна легко придбати нерухомість на узбережжі - принаймні, на Азовському. Наприклад, у Бердянську за 250 тис. грн. продаються трикімнатні квартири і цегляні будинки площею 50-60 кв.м.

У селах Чернігівської, Черкаської, Донецької областей на нашу суму можна купити невелике село. Цегляний будинок площею 50 "квадратів" з газом, колодязь, 40 соток землі коштують всього 17 тис. грн. Тобто на 250 тис. виходить майже 15 будиночків плюс в цілому 600 соток .

Зараз ви читаєте новину «Квартира біля моря і 15 хатинок у Донецькій області - на що можна розміняти столичну "хрущівку"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі