пʼятниця, 10 квітня 2020 13:57

Заміський будинок чи власна квартира: що вигідніше купувати та орендувати

У березні в передмісті Києва на 5% порівняно з аналогічним періодом 2019-го зросла кількість будинків, які пропонують в оренду. Щоправда, ціни відчутно зросли - до 28 000 грн у місяць.

Водночас найвигідніше орендувати заміський будинок в Одеській області. Ціна на 12% менша за ту, що була в березні торік. У цілому коштує оренда 15 000 грн. Найдешевше винайняти будинок можна в Житомирській області - 2200 грн. Торік середня ціна коливалася на рівні 3350 грн, пише olx.ua.

Автор: olx.ua
  Найдорожче по країні оренда квартир коштує у Київській області.
Найдорожче по країні оренда квартир коштує у Київській області.

У Сумській та Хмельницькій областях реально орендувати будинок за 2000 грн у місяць.

Якщо хочете придбати своє житло, то найкращий час для цього в Одеській області. Ціни впали на 10% порівняно з попереднім кварталом. Зросла кількість пропозицій продажу котеджів та дач у Рівненській області. У Хмельницькій стали частіше шукати вільні будинки, які виставили на продаж.

Найдорожче по країні оренда квартир коштує у Київській області. Щоправда, останнім часом ціна в середньому впала на 7%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оренда квартир почала дешевшати: подробиці

Найдешевші однокімнатні квартири можна зняти в Сумській та Кіровоградській областях. У середньому по 3000 грн. У Київській області вартість оренди двокімнатного житла коштує стільки ж, скільки винайняти чотири трикімнатних на Волині чи Житомирщині — у середньому 12 000 грн.

Стрімко кількість пропозицій оренди квартир зросла в Івано-Франківській області. Однокімнатних — на 33%, двокімнатних — на 25%, трикімнатних — на 21%.

Після запровадження карантину продажі нерухомого майна впали. Негативна динаміка - як на первинному, так і на вторинному ринку.

Зараз ви читаєте новину «Заміський будинок чи власна квартира: що вигідніше купувати та орендувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі