субота, 31 серпня 2013 13:02

30 тисяч доларів вистачить, щоб відкрити салон краси у столиці

30 тисяч доларів вистачить, щоб відкрити салон краси у столиці

"Щоб відкрити салон краси, скинулися з мамою по 10 тисяч доларів, ще десять я взяла у кредит", - говорить киянка Світлана Ковальчук.

Жінка відкрила салон краси у столиці. Для цього взяла в оренду трикімнатну квартиру на першому поверсі у Шевченківському районі Києва.

"Кажуть, вкладені в такий бізнес гроші можна повернути щонайменше за два роки, - розказує Світлана Миколаївна. – Але зараз і за цей час повернути вкладене важко, бо конкурентів багато. Щоб заробляти, щотижня роблю акції: то спускаю 30 відсотків на чоловічі стрижки, то за півціни роблю весільні зачіски, то даю 20 відсотків знижки на масажі і маски для обличчя".

За півроку у салоні краси Світлана відкрила манікюрний і масажний зали.

"Починала з перукарського залу на чотири крісла і кабінету манікюру-педікюру, - згадує Ковальчук. - У червні взяла на роботу двох косметологів, які стажувалися в Ізраїлі. На роботу беру лише перевірених людей. Сама стрижу з 16 років. Але зараз клієнтів беру рідко. Працюю лише з постійними. Решту обслуговує по 3 перукаря у чоловічому і жіночому залах. Не боюся керувати підлеглими і робити зауваження, коли треба. Якщо дівчата не приберуть після себе робоче місце, вираховую по 200-300 гривень з зарплати. Дівчата сердяться, але дисципліни дотримуються. Дала всім зрозуміти, що це тільки бізнес - нічого особистого".

Щоб контролювати рух грошей, радить взяти на роботу хорошого адміністратора.

"Знайомі порадили запросити на роботу дівчину Таню. Дуже відповідальна людина, відчитується за кожен чек і клієнта. Усіх обслуговуємо за попереднім записом, нікого не заставляємо чекати у черзі. Замовлення на весільні зачіски маємо на півроку вперед. З жовтня почнемо приймати замовлення на новорічні свята".

Заробити на салоні краси можна, бо стригтися і робити манікюр люди не перестануть, якою б не була криза. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Олексій Мамосюк. В інтернеті він торгує ідеями для бізнесу.

"Одним вдається добре заробити, відкривши елітний салону краси у центрі столиці, іншим щастить з салоном-перукарнею у спальному районі, - каже Мамосюк. – На такий бізнес треба щонайменше 25-30 тисяч доларів. Навіть в орендованій квартирі доведеться зробити ремонт, купити необхідне устаткування, косметичні засоби і обладнання для роботи перукарів, майстра з манікюру-педікюру, косметолога і масажиста".

Зараз ви читаєте новину «30 тисяч доларів вистачить, щоб відкрити салон краси у столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі