четвер, 12 березня 2015 10:20

У будівельних супермаркетах впали продажі через подорожчання товарів
7

Фото: Яна Романюк

У будівельних супермаркетах через подорожчання матеріалів зменшилася кількість покупців.

"Торік перед Паскою тут були черги рано, в обід і ввечері, а зараз коли не зайду, є вільна каса і консультанти ходять без діла. Кажуть, продажі серйозно впали", - розказує киянин Роман Сільвеструк в одному зі столичних будівельних супермаркетів.

Він робить ремонт у ванні. Прийшов вибирати плитку. Планує купити також гіпсокартон, унітаз і душову кабіну.

"Бачили б ви, що тут робилося, коли долар був по 38 гривень, - говорить Роман Михайлович. - Люди купували шпалери, фарби і шпакльовки, ламінат і паркетну дошку. Намагалися у такий спосіб затаритися за старими цінами. Я робив ремонт торік у квітні. Вже тоді ціни полізли вгору, бо долар став по 11. Але, що валюта виросте утричі, навіть представити не міг".

Показує 10-літрове відро фарби. Таке ще торік коштувало 700 гривень, а тепер удвічі дорожче.

"Хто вже почав ремонт, той мусить купувати. Хто розумніший, то кризу пересидить з тріщинами на стелі і старими шпалерами, - каже Сільвеструк. - Порахував, що ремонт у спальні обійдеться понад 20 тисяч гривень. А я його торік за 12 тисяч пошкодував робити. Добре, що шпалери не поздирали. А в туалеті плитка вже від старості відвалюється. Нема куди тянути. Її клали ще у 1984 році мій батько з дядьком".

Продавець-консультант іншого будівельного супермаркету Олександр каже, що ціни виросли до 40 %, на деяку групу товарів – до 70.

"Українська продукція подорожчала на третину. Наші виробники активно використовують іноземні добавки, тому змушені були підвищити ціни, - говорить продавець. – Після новорічних свят продажі трохи впали. Зараз покупців у нас менше, ніж торік в цю саму пору. Перед Великоднем українці активно роблять ремонти, тому матеріали добре продаються навіть у кризу. Всі прекрасно розуміють, що треба звикати до нових цін на все. Ніхто не буде знижувати ціни на товари, навіть якщо курс долара впаде".

Зараз ви читаєте новину «У будівельних супермаркетах впали продажі через подорожчання товарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі