пʼятниця, 13 березня 2015 09:45

У ломбарди несуть холодильники, прикраси і золоті зуби
6

Фото: надані Анатолієм Борисюком

У столичних ломбардах суттєво збільшилася кількість відвідувачів. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіли в одному з ломбардів Києва.

"Ми працюємо цілодобово, бо гроші людям треба весь час, - говорить експерт-оцінщик Анатолій. У ломбарді працює чотири роки. – Клієнтів зараз стало відчутно більше. Ми приймаємо золоті прикраси і техніку, якій не більше 5 років".

Розглядає обручку на 3 грами. За неї готовий дати всього 350 грн.

"Більше половини ваги займає каміння, яке не становить ніякої цінності, - пояснює Анатолій. - За грам золота 585 проби можете отримати до 450 гривень. Все залежить від вигляду виробу. Прикраси з забрудненнями і дефектами не беремо".

За словами експерта, у ломбардах є постійні клієнти.

"У нас теж є постійні відвідувачі, які через місяць закладають у нас фотоапарат чи телевізор, - розповідає Анатолій. - Перед Новим роком мали два холодильника, привезли пральну і посудомийну машину. Важку побутову техніку привозять не часто. Найчастіше приносять ланцюжки, персні і золоті зуби. Є ломбарди, які беруть під заставу навіть біжутерію. У них клієнтів більше, але й ризик високий. Там до 40 відсотків закладених речей назад ніхто не забирає, бо і без них у безгрошів'я можна прожити.

Якщо клієнт не може викупити річ, ломбард пропонує перезаставити її ще на тиждень-два.

"Для того, аби перезаставити прикрасу чи техніку, треба сплатити відсотки, які вже набігли, - говорить Анатолій. - Є ломбарди крупніші за наш, де можна закласти машину, квартиру чи земельний участок. Там і клієнти відповідні. До нас приходять ті, кому треба протягнути до зарплати".

Зараз ви читаєте новину «У ломбарди несуть холодильники, прикраси і золоті зуби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі