субота, 21 березня 2015 15:15

Ціни на одяг виросли втричі
6

Фото: Яна Романюк

Вартість одягу у столичних бутиках стала багатьом не по кишені. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів київський шопер і стиліст Вадим Сітуха.

"Ціни на весняну колекцію у столичних магазинах шокують багатьох, - говорить Вадим. – Але нема нічого дивного у тому, що одяг подорожчав майже утричі. Долар теж зараз не по 8 і навіть не по 16 гривень. Джинси, які раніше продавали по 300, тепер коштують 900 гривень і вище. Курточки продають по 1,5 тисячі, сукні – від 800 гривень".

Вадим працює консультантом із шопінгу. Допомагає за 300 грн на годину підбирати одяг, який пасуватиме клієнтам.

"Клієнтів зараз дуже мало, тому я за свої послуги як брав 300 гривень торік, так і беру зараз, - пояснює Сітуха. – Відвідувачі у магазинах є. Ходять, щупають, міряють, але мало хто купляє. Більшість затоварюється на стоках, гуманітарці та в комісійних магазинах, які стали популярними у кризу".

За словами Сітухи, у багатьох магазинах цінники змінюють залежно від курсу долара.

"У п'ятницю купував джинси за 800 гривень, а в неділю вони подорожчали до 899, - говорить Вадим. – Якщо раніше нові цінники клеїли поверх старих, то тепер просто замальовують стару ціну фломастером і пишуть нову".

У магазинах нарікають, що погано продаються аксесуари та взуття.

"Ціни на взуття взагалі космічні, - каже стиліст-шопер. – Жіночі туфлі продають по 3-4 тисячі гривень у магазині, де зимове взуття можна було купити за 2 тисячі. Люди ремонтують торішні і доношують. Усі цікавляться, чи здивують нас цього року розпродажі. Сумніваюся. Ціну опустять максимум на 30 відсотків. А якщо до цього ще кілька разів переклеять цінники, матимемо ті самі ціни, що й зараз".

Зараз ви читаєте новину «Ціни на одяг виросли втричі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі