понеділок, 02 вересня 2013 05:45

Гуртожиток віддадуть черговикам

"П'ятий рік без тепла" — такий плакат вивісили на балконі другого поверху будинку на вул. Зеленій, 57. Люди скаржаться на те, що їхні помешкання з 2008 року не хочуть поставити на баланс міської ради. Тоді ж відключили теплопостачання, п'ять тижнів тому — світло. Будинок — це колишній гуртожиток "Львівських авіаліній". Підприємство збанкрутувало 2008-го.

— Ми виграли три суди, звернулися до виконавчої служби, прокуратури, — розказує мешканець Ігор Бурдак, 34 роки. — Проте міська рада й далі мовчить. Обігріваємося калориферами. У мене в кімнаті температура мінус 3 у зимовий період. А живу з 3-річною дитиною. Тому на зиму змушені виїжджати звідси до батьків. Приходили чоловіки, оглядали, казали, який би тут був гарний готель.

Будинок зведений 1920 року. Тут 12 квартир. На кожному поверсі є спільний туалет, на другому — одна на всіх ванна й кухня.

— Цей житловий будинок міська рада надавала в оренду "Львівським авіалініям", — коментує директор департаменту житлового господарства міськради Юрій Голець, 36 років. — Ми не бачимо підстав і далі надавати приміщення цим людям. Адже в нас є величезна кількість своїх черговиків, які стоять на черзі ще з 1964 року.

Зараз ви читаєте новину «Гуртожиток віддадуть черговикам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі