четвер, 13 червня 2024 19:35

У Києві не продаватимуть цигарки в кіосках - рішення міськради

У Києві не продаватимуть цигарки в кіосках - рішення міськради
Київська міська рада вирішила заборонити продаж тютюнових виробів у МАФах. Фото: pixabay.com

Київська міська рада вирішила впродовж двох років суттєво зменшити кількість тимчасових споруд (МАФів) у Києві.

Також вирішила заборонити продаж тютюнових виробів у них. За це столичні депутати проголосували на засіданні 13 червня, повідомила LIGA.net.

Зараз у Києві налічується близько 10 тис. тимчасових споруд різного призначення.

Столиця планує зменшити кількість кіосків приблизно до 2500 і запустити електронні торги на право торгівлі у таких спорудах через систему Prozorro.Продажі.

"74% киян вважають, що необхідно зменшити кількість МАФів. А 81% вважає, що необхідно продавати право на торгівлю у тимчасових спорудах виключено через систему Prozorro.Продажі", - сказав директор Департаменту територіального контролю Михайло Буділов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нікель, олово, свинець: чим небезпечні електронні сигарети

Проєкт рішення спочатку не передбачав заборону на торгівлю сигаретами в МАФах. Таку правку з голосу вніс депутат Олександр Міщенко ("Європейська солідарність").

"Просив би колег у додатку №3 (про допустимі цільові призначення МАФів) прибрати слова "та підакцизних товарів (тютюнових виробів)". Я вважаю, що не мають сигарети продаватись в кіосках", - заявив він.

Поправку Міщенка підтримав 71 депутат.

Загалом рішення "Про затвердження Положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд" підтримали 82 депутати.

Організатором онлайн-аукціонів з оренди комунальних площ для розміщення тимчасових споруд буде комунальне підприємство "Київ.Прозоро".

На комунальних ділянках, які здаватиме в оренду підприємство, бізнес зможе розміщувати зарядні станції для електромобілів, термінали, вендингові автомати та автомати з продажу товарів, поштомати, тимчасові споруди.

За результатами онлайн-аукціонів КП "Київ.Прозоро" укладатиме договори з орендарями, які отримали право оренди земельних ділянок строком на п'ять років із можливістю продовження.

80% коштів із оренди земельної ділянки надходитимуть до бюджету міста, решта - скеровуватимуться на утримання КП "Київ.Прозоро".

Цього місяця Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про підвищення акцизного податку на тютюнові вироби.

Національний банк на 14 червня встановив курс долара на рівні 40,69 грн. Долар подорожчав на 25 копійок.

Зараз ви читаєте новину «У Києві не продаватимуть цигарки в кіосках - рішення міськради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі