понеділок, 02 вересня 2013 05:15

До квартири підселяли бомжів

"Зібрався купувати двокімнатну квартиру у Львові. Тепер люди практикують купувати житло у ще не готових будинках, після здачі продавати з накруткою у 20-25 тисяч доларів. Тому зійшовся на незавершеному будівництві. У відділі продажу будівельної компанії сказали, що у 9-поверхівці, яку здадуть в експлуатацію наступного літа, залишилася одна квартира. Виявилося, що в неї були власники, які заплатили 60 відсотків від вартості. Далі вирішили розірвати угоду з будівельною компанією. Але відмовляються платити неустойку — 5 відсотків сплаченої суми. Мені пропонують укласти тристоронню угоду. Я стану власником лише 40 відсотків квартири, попередні господарі дадуть мені розписку, за якою нібито не претендуватимуть на свою частину. Чи варто приставати на такі умови?"

Запитує 25-річний Андрій Головатий із Мостиськ

Відповідає 26-річний Василь Рура, юрист компанії "Лігалейд":

— Однозначно пораджу Андрієві не брати участь у таких складних і заплутаних операціях. По перше, він ризикує, бо бере житло у незавершеному будинку. Будь-яка економічна ситуація в державі може призупинити будівництво. Розписка від незнайомих людей не є документом. Її досить легко визнати недійсною в суді. Андрієві за законом будуть належати 40 відсотків житла. Бували схожі ситуації, коли через такі домовленості до власників квартири підселяли бомжів.

Зараз ви читаєте новину «До квартири підселяли бомжів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі