понеділок, 16 грудня 2013 17:04

Кияни масово продають елітні квартири в центрі столиці

Кияни масово продають елітні квартири в центрі столиці
Ринок дорогого житла в Києві відчутно активізувався. З кінця жовтня кількість об'єктів, виставлених на продаж на цьому сегменті, збільшилася на 40%, повідомив Дмитро Шостя, пише Ліга.

За даними аналітичного центру відділу продажів, заснованим на інформації партнерських агентств нерухомості, власники елітного житла, зокрема квартир вартістю від $500 тис., зараз збираються масово продавати свою нерухомість.

"В основному, виставляють на продаж квартири в центральних районах Києва, зокрема на вулицях Шовковичній, Інститутській, Банковій, Садової, Круглоуніверситетській, Щорса, Драгомирова. При цьому в структурі пропозицій з продажу елітної нерухомості практично немає Оболоні", - розповів Д.Шостя.

Експерт також зазначив, що з листопада активізувалися продажі елітної заміської нерухомості.

"Найчастіше пропонують будинку в Обухівському і Бориспільському районах метражем понад 350 кв. м, ділянками від 30 соток, з високоякісною обробкою, додатковими спорудами на території. Такі об'єкти коштують на ринку від $1 млн.", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС має "вдарити" в больову точку режиму — рахунки, нерухомість і бізнес за кордоном

Що стосується попиту на елітне житло в Києві, то, на думку Дмитра Шості, покупці готові купувати дорогі будинки і квартири за умови мінімум 20-25% знижки від заявленої вартості.

"Продавці змушені приймати такі умови, оскільки ринок перенасичений, а більшість об'єктів виставлені на продаж з поміткою "терміново", - говорить експерт.

За його словами, прогнозувати кількість реальних угод на цьому ринку досить складно, оскільки сегмент покупців занадто вузький.

"Раніше спостерігався потік заможних громадян з регіонів, який поступово генерували попит на елітне житло, Сьогодні такий потік не спостерігається. Тому можна припустити, що розпродати до кінця січня вдасться не більше 20-30% квартир", - резюмував Д.Шостя.

Зараз ви читаєте новину «Кияни масово продають елітні квартири в центрі столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі