четвер, 22 вересня 2011 09:33

Близнюк хоче 700 мільярдів інвестицій у "комуналку"

Близнюк хоче 700 мільярдів інвестицій у "комуналку"

Інвестиційна потреба України у сфері систем життєзабезпечення на сьогодні становить понад 700 млрд грн.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк, повідомила прес-служба відомства.

За його словами, сьогодні системам життєзабезпечення потрібні два види інновацій: технологічні та інвестиційні.

Перший полягає у застосуванні сучасних технологій для досягнення високої якості послуг при мінімально можливій собівартості.

Другий - це необхідність забезпечення інвестицій у галузь.

"За розрахунками сьогодні інвестиційна потреба України у сфері життєзабезпечення становить понад 700 млрд грн. І бюджетне фінансування всіх рівнів ніколи не зможе забезпечити цю потребу. Необхідні реформи у системі управління та державного регулювання галузі. Ми повинні створити нормальні ринкові умови для ефективного залучення всіх можливих форм фінансування в житлово-комунальне господарство. Тоді за рахунок бюджетних ресурсів будуть реалізовуватися тільки ті проекти, на які не можна залучити кредитні ресурси або прямі приватні інвестиції", - підкреслив Близнюк.

міністр також повідомив, що Україна сьогодні намагається використовувати у проектах з модернізації систем найкращі світові досягнення.

Як підкреслив Близнюк, розробляються нові схеми теплопостачання, водопостачання та водовідведення на базі сучасних технологій, активно використовується світовий технологічний потенціал.

Зараз ви читаєте новину «Близнюк хоче 700 мільярдів інвестицій у "комуналку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі