четвер, 08 вересня 2011 11:08

Ціни на вторинне житло можуть впасти до $ 1000 за "квадрат" - експерт

Ціни на вторинне житло можуть впасти до $ 1000 за "квадрат" - експерт

Ціни на ринку нерухомості мають впасти. Найнижчою точкою падіння для київського ринку вторинної нерухомості буде ціна $ 1000 за кв.м.

Про це розповів голова національної ради Ріелторської палати України Олександр Бондаренко.

"Це та цифра, яку зараз реально показують будівельники, і, я думаю, що у них є ще зазор, і вони можуть ще опуститися. А ціни на вторинному ринку традиційно повинні бути на 15-20% вище за первинний ринок. Київський споживач готовий платити $ 900 за кв.м. первинного житла і $ 1000 за "вторинку", - сказав він.

Період падіння цін становитиме 1,5 року. Експерт пояснив: немає передумов для зростання цін, тому що не стимулюється попит.

"У нас є відкладений попит, про який всі так багато кажуть, але він не платоспроможний. Зростання реальних доходів населення ми не спостерігаємо, те, що декларувалося урядом, я на своїй кишені не відчув і мої клієнти - теж. Друге - іпотеки немає. Ті 18%, які пропонують банки, це або для неосудних, або дофінансування", - зазначив Бондаренко.

Нагадаємо, в серпні в Києві відзначено невелике сезонне підвищення цін на ринку купівлі-продажу квартир - на 1-3%.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на вторинне житло можуть впасти до $ 1000 за "квадрат" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі