середа, 07 грудня 2022 16:40

Для здоров'я та підтягнутого тіла: прості продукти, які обов'язково мають бути у вашому салаті

Дуже часто буває, коли хочеться перекусити чимось смачним, різноманітним, але при тому уникнути важкості в шлунку. Таку страву вже давно вигадали – це салат. Чудово підійде для сніданку, обіду чи вечері.

  Щоб салат був дійсно на користь ретельно добирайте інгредієнти. Фото: tomatina.ua
Щоб салат був дійсно на користь ретельно добирайте інгредієнти. Фото: tomatina.ua

"Щоденне вживання різноманітних салатів допоможе знизити ризик численних хронічних захворювань, покращить травлення, сприятиме схудненню та загалом хорошому самопочуттю вдень. Звичайно, мова йде не про всі салати. Олів'є з ковбасою та тонною майонезу не зробить вас здоровішими. Щоб салат був дійсно на користь ретельно добирайте інгредієнти", - говорить дієтолог Ольга Ляшенко.

Не кожен має час та бажання щодня підбирати вдалі складові для салату, спеціально ходити по них в магазин, а потім ще й готувати. Але вихід є. Корисні салати можна замовляти. Є доставка салатів у Львові й інших містах та селищах. Однак знати про інгредієнти, які зроблять страву корисною та смачною не завадить.

Зелень та овочі

Зелень і сирі овочі є чудовим джерелом магнію, вітамінів та натуральної клітковини, яка необхідна для нашого організму. Вона допомагає знизити рівень холестерину, контролювати рівень цукру в крові, сприяє схудненню або підтримці ваги, нормалізує роботу кишківника.

Для салату чудово можуть підійти шпинат, листя салату, кінза, щавель, базилік, петрушка, кріп, селера, помідори, огірки, морква, різні види капусти, болгарський перець, буряк тощо.

Авокадо

Цей екзотичний фрукт додає стравам поживної цінності. Містить вітаміни А, В1, В6, РР, К, С, D, Е, калій, кальцій, йод, марганець, мідь. Крім того, авокадо є ефективним антиоксидантом, що захищає клітини від старіння, бере участь у процесах кровотворення, покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Однак захоплюватися ним не варто. Для здоров'я дорослий має з'їдати в день один плід.

Яйця

Сьогодні більшість лікарів радять включати яйця в раціон здорового харчування, оскільки від природи насичені багатьма поживними речовинами. Містять високоякісний білок повільного засвоєння, вітаміни A, D, B і B12, лютеїн і цеаксантин, речовини, які допомагають запобігати погіршенню зору.

М'ясо або морепродукти

М'ясо – це джерело амінокислот, які не можна отримати з рослинного білка. Також містить вітаміни групи В, цинк та залізо. Для салату ідеально підійде курятина, індичка або яловичина.

  Мрепродукти є джерелом легкозасвоюваного білка,жирних кислот омега 3,6,вітамінів групи D, B. Фото: tomatina.ua
Мрепродукти є джерелом легкозасвоюваного білка,жирних кислот омега 3,6,вітамінів групи D, B. Фото: tomatina.ua

Альтернативо можуть бути морепродукти. Є джерелом легкозасвоюваного білка,жирних кислот омега 3,6,вітамінів групи D, B, йоду, селену, фтору, цинк та магній. В салат можна додавати креветки, мідії, різні виді риб, кальмари тощо.

Особливого смаку та користі салату додадуть насіння та горіхи. Саме їх найбільше бракує в раціоні людей. Можна використати кунжут, чіа, насіння льону, гарбуза, соняшник та волоські горіхи.

Усі ці інгредієнти доступні для українців в будь-яку пору року. Хто не хоче готувати сам, зможе без проблем замовити страву. Корисні та смачні салати знайдете в ресторані Тomatina. Детальніше з меню та умовами доставки можна ознайомитися на їхньому сайті.

Зараз ви читаєте новину «Для здоров'я та підтягнутого тіла: прості продукти, які обов'язково мають бути у вашому салаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі