вівторок, 16 листопада 2021 10:01

Шукаєте, де зробити експрес-тест на коронавірус у Києві?

Шукаєте, де зробити експрес-тест на коронавірус у Києві?

Вам потрібно просто тут і зараз дізнатися, чи хворієте ви на COVID-19? Якщо так, оптимальний варіант – зробити антиген тест у Києві. Це одне з міст України, де функціонують відділення сучасної лабораторії "Меділабс".

Тут до ваших послуг сертифіковані тестові системи, використання яких дозволяє діагностичному закладу гарантувати своїм відвідувачам точні результати.

Чому методика має попит?

Цей спосіб виявлення коронавірусу популярний завдяки тому, що дозволяє обстежувати велику кількість людей за короткий проміжок часу. Між забором біоматеріалу та отриманням висновку минає від 15 до 30 хвилин (період залежить від типу тестової системи).

Деякі держави світу в умовах пандемії та карантину дозволяють іноземцям перетинати свої кордони з довідкою про негативний експрес-тест на ковід. Результат дійсний у середньому 48-72 години (залежно від країни).

У цьому є очевидні плюси: не треба переживати, чи встигне лабораторія підготувати довідку про ПЛР-дослідження, доплачувати за терміновий аналіз тощо. Можна пройти швидке тестування безпосередньо перед від'їздом.

21 жовтня 2021 року набуло чинності рішення уряду України про те, що проїзд у транспорті міжрегіонального сполучення в межах "жовтої", "оранжевої", "червоної" зон карантину дозволятиметься лише українцям, які мають сертифікат про щеплення або довідку про негативний швидкий тест на COVID-19. Тож ця методика продовжує залишатись актуальною.

Як відбувається тестування?

Для дослідження використовують зразок слизової, отриманої з рото- чи носоглотки (це теж визначається типом тест-системи). Під час забору біоматеріалу пацієнт відчуває короткочасний дискомфорт, бо процедура триває кілька секунд. Біль в процесі взяття мазка, як правило, не виникає.

Отриманий біологічний матеріал взаємодіє з реагентом. Метод покликаний виявляти антигени, що є не геномом, а специфічними білковими сполуками коронавірусу.

Коли дослідження найбільш ефективне?

Експрес-тест на антиген дає правильну відповідь, якщо зроблений протягом перших 7 днів розвитку хвороби (зазвичай відлік ведуть з дня появи перших симптомів). Оскільки найбільш інтенсивно вірус розмножується в гострій фазі недуги, рівень антигенів в організмі в цей час теж найбільший.

У наступній фазі захворювання коронавірус поступово гине. Кількість антигенів зменшується, і тест на цьому етапі може їх не виявити. Тож відповідь буде негативною попри те, що людина насправді інфікована.

За яких симптомів варто обстежитись?

Записатись на діагностику доцільно, якщо:

• у вас з'явився сухий задушливий кашель;

• вам стало важко дихати, є задишка;

• почали швидко втомлюватися, відчуваєте постійну слабкість у тілі;

• вас турбує біль у грудях, суглобах та м'язах, постійно болить голова;

• температура тіла зросла й не зменшується кілька днів поспіль навіть після застосування жарознижувальних ліків;

• ви перестали відчувати запахи й смаки.

Людям у віці понад 60 років рекомендується тестуватись при появі будь-яких ознак респіраторної інфекції.

До процедури треба готуватись?

Якщо ваша діагностика є запланованою, а не спонтанною, підготуйтесь до неї заздалегідь, щоб не спотворити результати.

Дотримуйтесь таких рекомендацій:

• Не пийте алкогольних напоїв протягом доби перед процедурою.

• Не застосовуйте жодних препаратів для горла й носової порожнини впродовж 12 годин до тестування.

• Не куріть мінімум 4 години до забору мазка.

• Не їжте й не пийте протягом 2 годин до аналізу.

Також зранку в день обстеження не чистьте зуби, не жуйте гумку, не користуйтесь спреєм чи ополіскувачем для освіження подиху.

Скільки коштує діагностика?

З цінами на лабораторні дослідження ви можете ознайомитись на сайті "Меділабс". Зверніть увагу на те, що вказана в прайсі вартість є остаточною. У чеку ви не знайдете додаткових сум за забір біологічного матеріалу чи видачу роздрукованого бланка з результатом обстеження.

Лабораторія вповноважена офіційно припиняти режим самоізоляції для осіб, які повернулися з-за кордону, безкоштовно видає англомовний переклад довідки про негативний тест на ковід для виїзду за межі України.

З вами працюватимуть медики, які постійно підвищують свою кваліфікацію. Реєструйтесь на діагностику онлайн, не стійте в черзі й не ризикуйте власним здоров'ям.

Зараз ви читаєте новину «Шукаєте, де зробити експрес-тест на коронавірус у Києві?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі