пʼятниця, 23 березня 2012 11:55

Зварич вже почав нахвалювати новий проект КПК

Зварич вже почав нахвалювати новий проект КПК
Роман Зварич вважає, що ідеального КПК все одно не буде. Фото: razom.org.ua

Кінцевого варіанту Кримінально-процесуального кодексу (КПК) як досконалого документу не існує.

Про це в інтерв'ю журналістам сказав народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна самооборона", колишній міністр юстиції Роман Зварич, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Тому що профільний комітет не виконав свого завдання і вирішив внести до сесійної зали суперечливі чи взаємовиключні норми. Хай нібито зал приймає остаточне рішення", - сказав політик.

За його словами, у проекті КПК є багато новел, врахованих робочою групою з його підготовки, які посилюють документ.

"Посилені диспозиції, які визначають роль Верховного суду, складову захисту та її процесуальні можливості не тільки на етапі судового розгляду, але і під час досудового розслідування", - уточнив Зварич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ проінспектує Януковича у кінці березня

"Нунсівець" зауважив, що документом збільшується час від повідомлення захисника підозрюваного про можливий обшук до реалізації цього рішення.

Екс-міністр наголосив, що також більш чітко визначається роль прокурорів.

"Я не погоджуюся з моїми колегами з опозиції, що потрібно цілковито відмежувати прокурора від досудового слідства. Навпаки, я якраз згоден із експертами Ради Європи, що основна відповідальність слідства має лежати на прокуророві, а не тільки на слідчому", - додав Зварич.

Він також звернув увагу, що КПК є другим документом у державі після Конституції.

Зараз ви читаєте новину «Зварич вже почав нахвалювати новий проект КПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі