вівторок, 21 лютого 2012 19:25

Журналістів не пускають у міністерство Тігіпка, а шахтарів хочуть викинути - нардеп

Журналістів не пускають у міністерство Тігіпка, а шахтарів хочуть викинути - нардеп

Журналістів не пускають до будівлі Міністерства соціальної політики, куди увірвались шахтарі-інваліди з вимогою зустрічі з главою міністерства Сергієм Тігіпко. Про це повідомив Gazeta.ua депутат від БЮТ Михайло Волинець.

"Тігіпка ще немає. Шахтарі пробивають дорогу пресі, щоб вони могли зайти і поспілкуватись. Дивна ситуація, я такого ще не бачив. Тут декілька каналів, журналісти інших видань. Вони стоять на вулиці зараз. Охорону питають: "Чому ви не пускаєте пресу?". "Ми отримали команду". Від кого, питаємо. Відповідають: "Це не ваше діло", - повідомив депутат.

Волинець також зауважив, що охорона пошкодила йому руку.

"Я намагався провести пресу, а мене охорона вдарили дверима", - розповів він.

За його словами, Тігіпко має прибути о 19.30.

"Заступник міністра Коломієць вийшов і комусь подзвонив. І каже, що вони (шахтарі — ред.) не хочуть покидати будівлю і він сказав, що ввечері вони застосують до них те, що треба. Зрозуміло, що мають застосувати силу і викинути людей звідси, а не вирішувати питання. Оце ставлення до людей", - сказав він..

"Сьогодні звідси викинуть, завтра підуть до Кaбміну, Адміністрації президента", - наголосив депутат.

За його словами, у будівлі зібралися шахтарі з Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Волинської областей. До десяти осіб знаходяться на 19 поверсі, 23 людини перебувають у громадській приймальні. Гірники не мають наміру сьогодні залишати будівлю міністрества, поки не зустрінуться з міністром. Основні вимоги шахтарів-інвалідів- провести нарахування компенсацій із урахуванням інфляції та вирівняти виплати тим, хто працював в однакових  умовах, але йшов із роботи у різні роки

Зараз ви читаєте новину «Журналістів не пускають у міністерство Тігіпка, а шахтарів хочуть викинути - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі