пʼятниця, 15 вересня 2023 05:23

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ тримають ініціативу і просуваються у контрнаступі – Головнокомандувач ЗС Великої Британії

ЗСУ тримають ініціативу і просуваються у контрнаступі – Головнокомандувач ЗС Великої Британії
Тоні Радакін розповів про український контрнаступ. Фото: ВВС

Збройні сили України просуваються вперед у своєму контрнаступі.

Головком Сил оборони Великої Британії Тоні Радакін заперечив інформацію про те, що контрнаступ йде насилу, повідомляє The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Контрнаступ переживає переломний момент" - l'Opinion

"На півночі вони тримають і закріплюють там російські сили, а на півдні вони просуваються на відстань від 10 до 20 км, в залежності від того, як ви його оцінюєте", – розповів він.

Він наголосив, що "повільний прогрес" України в контрнаступі не може бути виміряний передбачуваним графіком.

Контрнаступ в Україні перебуває на роздоріжжі в багатьох сенсах.

Основна мета України – поставити під загрозу найцінніше володіння Росії – Крим. Щоб потрапити сюди, українцям необхідно дійти до Токмака, а потім до Мелітополя, розрізавши російський південний фронт навпіл. Однак Токмак дуже захищений і замінований.

Хоча росіяни сильно замінували поля, вони змушені тримати дороги чистими для постачання своїх військ продовольством, паливом і боєприпасами. Прорвавши перші лінії російської оборони у Запорізькій області, українці, попри спроби росіян завдати флангового удару, мають використовувати дороги, використовуючи свою західну техніку.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ тримають ініціативу і просуваються у контрнаступі – Головнокомандувач ЗС Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі