неділя, 10 грудня 2023 17:45

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗМІ назвали мету візиту Зеленського до Аргентини

ЗМІ назвали мету візиту Зеленського до Аргентини
Дорогою до Аргентини для участі в інавгурації новообраного Президента Хав'єра Мілея Володимир Зеленський провів зустріч із Прем'єр-міністром Республіки Кабо-Верде. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у суботу, 9 грудня, вирушив до Аргентини, щоб взяти участь в інавгурації нового президента країни Хав'єра Мілея.

Це перша поїздка Зеленського до Латинської Америки. Як вважають у Reuters, візит буде зосереджений на тривалих спробах України отримати підтримку з боку країн Глобального Півдня у війні з Росією.

Видання нагадує, що Зеленський сподівається скликати глобальний саміт щодо Формули миру, яку він уперше запропонував торік на Генасамблеї ООН.

"Київ намагався налагодити зв'язки з урядами країн Африки, Азії та Латинської Америки, але підтримка Ізраїлю, як виявилось, суперечить позиціям деяких із країн цих регіонів", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "І це після того, як ми відправили $100 млрд": Маск звинуватив СБУ та вимагає пояснень від Зеленського

Українські ЗМІ також припускали, що інавгурація аргентинського президента може стати тлом для зустрічі Зеленського з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном для вирішення розбіжностей щодо заявки України на членство в ЄС.

Адже наступного тижня на саміті ЄС вирішуватиметься чи розпочинати переговори з Україною та Молдовою щодо їхніх заявок на отримання членства.

Це рішення, зазначає Reuters, має бути прийняте одноголосно, а Орбан неодноразово висловлювався проти початку переговорів зараз.

Під час візиту в Аргентину президент Володимир Зеленський провів важливі зустрічі з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору.

Також Зеленський провів розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Він повідомив про розвиток подій на фронті й подякував за військову допомогу

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ назвали мету візиту Зеленського до Аргентини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі