середа, 11 жовтня 2023 10:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: війна в Україні знаходиться на завершальному етапі

Зеленський: війна в Україні знаходиться на завершальному етапі
Глава держави висловився про певні періоди війни РФ проти України, і озвучив думку, що наразі - завершальна стадія. Фото: president.gov.ua

Повномасштабна війна Російської Федерації проти України знаходиться на завершальному етапі.

Цей період може стати найважчим, заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Digi24. Водночас прогнозувати закінчення бойових дій наразі складно.

"Зараз українські військові продовжують вести контрнаступн для звільнення тимчасово окупованих територій країни. Це остання частина війни. Це не її середина. Перший період - захоплення, потім зупинка наступу військ РФ та перехоплення ініціативи. Я думаю, що ми в останній частині. У нас багато побоювань, засобів, зброї, але ми в останній частині, найважчій", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив нову заяву про ситуацію на фронті

Відповідаючи на запитання журналістів із Румунії про те, коли закінчиться війна, Зеленський зазначив, що, напевно, ніхто не може назвати точну дату.

"Я знаю, що ми йдемо в контрнаступ, що Росія піде з наших територій. Мені здається, я знаю коли, але я теж не можу вам цього сказати", - відповів президент.

Контрнаступ Збройних сил України триває одразу на двох напрямках фронту. Захисники там покращили тактичне положення. Сили оборони також продовжують стримувати атаки ворога на сході, заявив 11 жовтня речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: війна в Україні знаходиться на завершальному етапі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі