середа, 11 жовтня 2023 09:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ триває - Генштаб розкрив нові подробиці

Контрнаступ ЗСУ триває - Генштаб розкрив нові подробиці
ЗСУ розповіли, де продовжують відтісняти ворога. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Контрнаступ Збройних сил України триває одразу на двох напрямках фронту. Захисники там покращили тактичне положення.

Сили оборони також продовжують стримувати атаки ворога на сході, заявив 11 жовтня речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов під час телемарафону, передає Gazeta.ua.

"На Авдіївському напрямку російські загарбники силами до трьох батальйонів за підтримки танків і броньованих машин активізували наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. Проте наші захисники відбили усі атаки ворога, не допустивши втрат рубежів і позицій", - доповів речник.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. ЗСУ на півдні покращили тактичне положення в районі західніше Роботиного Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 800 трупів, 34 танки і збитий літак: повідомили втрати РФ в Україні

Наші воїни продовжують наступ на сході та півдні України. На Мелітопольському напрямку ЗСУ намагаються прорвати лінії оборони росіян, щоб зруйнувати так званий коридор РФ з Донбасу до Криму.Підрозділи українських військ ведуть штурмові дії південніше Бахмута.

"Мали успіх в районах східніше Кліщіївки та східніше Андріївки Донецької області. Наші воїни завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. Виснажують ворога", - додав Ковальов.

Крок за кроком Україна продовжує просуватися на полі бою. Росія безуспішно намагається атакувати на фронті, а Сили оборони просуваються, хоч і повільно, заявив президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ триває - Генштаб розкрив нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі